Just nu:
Annons

Nyheter

1 månad sedan Sverige Anders Lundin
Stora fiskar, men få fiskare. Ralph Bengtsson och Christer Mårtensson rapporterar från Söröya i Norge. Foto: Privat
Svenskarnas fräcka frestelse från stortorskens rike

Detta kanske är att fresta er i mesta laget, men ni får se det som ett inspirerande vykort. Vissa svenskar har turen att befinna sig på rätt sida gränsen till stortorskarnas rike, och de rapporterar om ett magiskt fiske.

Det är Ralph Bengtsson och Christer Mårtensson som får det att vattnas i munnen på många havsfiskare som sitter hemma i Sverige och väntar på att gränserna ska öppna igen. Båda bor och jobbar i Norge, och Ralph har tidigare drivit en fiskecamp på Söröya.
– Det är väldigt sparsamt med gäster tyvärr. Massor av skrei men inga gäster, säger Ralph till Fiskejournalen.

Under sin senaste fisketur så kom de i kontakt med riktigt stora fiskar, med en topptrio på 26,5 kilo, 31 kilo och 33,3 kilo. Den senare på hela 146 centimeter.
– Det var en magisk dag, konstaterar Ralph som ser fram emot att få svenskt besök så fort restriktionerna lättar.

För er som planerar en resa till Norge så finns det flera saker att tänka på, bland annat resegarantier. Här kan ni läsa om det i Fiskejournalen.

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfisket och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta