Magnus Fagerströms jättelika lax fick gå tillbaka, men den uppskattades till 25+. Mathias Pol fångade en fin blanklax, som blev årets första och största i Mörrum.
Magnus Fagerströms jättelika lax fick gå tillbaka, men den uppskattades till 25+. Mathias Pol fångade en fin blanklax, som blev årets första och största i Mörrum.[/caption]Läs recensionerna på 54 svenska åar och älvar och se de största firrarna. Sportfiskeårets statistik för fettfenefiskar presenteras just nu i Fiskejournalen nummer 1-2! " /> Sveriges 54 bästa älvar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Sveriges 54 bästa älvar

Magnus Fagerströms jättelika lax fick gå tillbaka, men den uppskattades till 25+. Mathias Pol fångade en fin blanklax, som blev årets första och största i Mörrum.


Magnus Fagerströms jättelika lax fick gå tillbaka, men den uppskattades till 25+. Mathias Pol fångade en fin blanklax, som blev årets första och största i Mörrum.

Läs recensionerna på 54 svenska åar och älvar och se de största firrarna. Sportfiskeårets statistik för fettfenefiskar presenteras just nu i Fiskejournalen nummer 1-2!
Även om harråret 2014 var tämligen medelmåttigt, så har det sprutat upp lax och havsöring på alla håll och kanter. Mycket beror det på beslutet att stoppa fisket av lax på öppet hav. Vi ser alltså en liten ljusning för våra silvriga vänner.
Våra rödmagade vänner har det också fångats en hel del av på trolling i Sveriges sydliga sjöar. Hur fjällrödingarna mår i det allt varmare klimatet, är dock en annan sak.
Trollade insjööringar har det varken kommit upp mer eller mindre än normalt. I år toppade en insjööring på fina 10480 gram.
Läs alla rapporter om fiskar och platser i tidningen som finns i butik nu!

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta