Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sveriges miljömäktigaste

Vilka är Sveriges miljömäktigaste människor? Den 19 januari får vi svaret.

Vilka är de 100 personer som sitter på mest makt när det gäller miljön i Sverige. Det är tidningen Miljöaktuellt som sammanställer en lista. Nominerad är bland annat Älvräddarnas Christer Borg.
Den 19 januari presenterar Miljöaktuellt listan på Sveriges 100 miljömäktigaste personer. Detta kommer att ske under en stor festlighet i Stockholm i samband med att också årets första nummer av tidningen Miljöaktuellt kommer ut.
Här hittar du listan på de nominerade.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta