Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
SVT –Det kriminella fisket

Domumentären Det kriminella fisket sänds i kväll 18:00 på SVT2. (Foto: Off the Fence, SVT - Har havet en chans)

Hoten mot havsmiljön är temat denna vecka för kl 18 dokumentärerna i SVT2. Filmerna handlar om allt från dynamitfiske till miljöförstörande laxodlingar och valar som fastnar i fiskeredskap.
En gulfenad tonfisk som fångas i Filippinerna säljs 36 timmar senare på en marknad i San Francisco. Värdet har nu stigit hundratals gånger. Priset är snart ett hav utan fisk. Och även ett hav utan sköldpaddor – de fastnar i tusental i industrifiskets redskap. Du kan se dokumentären i SVT2 klockan 18:00.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta