[/caption] " /> Svt rapporterar om "århundradets framgång för fisken" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Svt rapporterar om ”århundradets framgång för fisken”

För att de nya reglerna ska bli till gällande EU-lag krävs att också ministerrådet där EU-ländernas fiskeministrar ingår godkänner förslagen, och där väntar nu förhandlingar under våren.

EU-parlamentet röstade nyligen för en förändring av EU:s fiskepolitik i syfte att stoppa överfisket. Kommissionären Isabella Lövin kallade resultatet för ”århundradets framgång för fisken”. Även Svt uppmärksammar den glada nyheten.
Enligt Svt har våra EU-parlamentariker, oavsett partitillhörighet, agerat för en ändring av fiskeripolitiken, och de var i dag nöjda. I Svt:s inslag konstaterar Isabella Lövin bland annat:
– EU:s folkvalda ned foten och nu måste fiskeministrarna följa parlamentets beslut.
Klicka här för att se inslaget i Svt.
Tidigare notiser i ämnet hittar du här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta