Att fajta fisk från bagaget – fullt möjligt i en WaterCar. Att fajta fisk från bagaget – fullt möjligt i en WaterCar.[/caption] " /> Ta bilen till – och i havet | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ta bilen till – och i havet
Att fajta fisk från bagaget – fullt möjligt i en WaterCar.

Att fajta fisk från bagaget – fullt möjligt i en WaterCar.

Det är inte en Jeep och inte heller en båt. Tillverkaren väljer att kalla den vattenbil.
Företaget WaterCar tar amfibiebåten till en ny nivå och vänder på begreppet. Säg adjö till långsamma båtar som sniglar sig fram på land. Här är bilen med topphastighet på 127 km/h på land och 70 km/h (37,8 knop) på vatten.
Under huven sitter en V6-motor på 3,7 liter som genererar 305 hästkrafter, på vattnet tar en vattenjetmotor över driften.
Pris: 854 000 SEK
Obs! Fajtingstol på bagaget och spöhållare på störtbågen är extra tillbehör.
Läs mer här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta