Årets forskningsfiske efter tonfisk har summerats – och som vanligt blev det minnesvärda fångster och häftiga skådespel ute till havs. Den här färska filmen från Team Darwin är inspiration på tung nivå. " />
Annons
Ta dem hårt – nysläppt fiskefilm på riktigt tung nivå! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 månader sedan Sverige Anders Lundin
Spana in Team Darwins film från sommarens tonfiskprojekt.
Ta dem hårt – nysläppt fiskefilm på riktigt tung nivå!

Årets forskningsfiske efter tonfisk har summerats – och som vanligt blev det minnesvärda fångster och häftiga skådespel ute till havs. Den här färska filmen från Team Darwin är inspiration på tung nivå.

Team Darwin, med Joakim Larsson i spetsen, börjar bli rutinerade på tonfisk vid det här laget. De har funnits med i märkningsprojekten under alla tre år, och till nytta för oss på läktarplats så dokumenterar de äventyren med filmkamera. I somras fick de äran att fånga den första tonfisken, i projektet som genomfördes på svenska vatten i Sportfiskarnas och SLU:s regi.

– Jag måste säga att det är helt otroligt vilka exceptionella fiskeupplevelser man kan ha här i Sverige, och det vore ju roligt om ännu fler kan få upp ögonen för den potential som finns runt hörnet, säger Joakim Larsson som hoppas att det går att bedriva ett reglerat fiske på tonfisk i framtiden.

Frågan är då vad hans bästa tips är för den som drillar tonfisk?

– Ta dem hårt!

Titta på filmen så förstår ni varför …

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
På många ställen i Sverige kan barn fiska gratis. Foto: Gettyimages
Koncept för barn och unga: Gratis fiske varje onsdag

Intresset för sportfiske fortsätter att växa, och Sportfiskarna satsar för att fånga upp barn och ungdomar. Nu erbjuds gratis fiske varje onsdag under hösten.

Många fiskevårdsområden i Sverige erbjuder gratis fiske för barn, vilket du kan läsa mer om här! I Sportfiskarnas aktuella fall handlar det om Norrtälje, där ungdomar får prova på ett lättillgängligt och stadsnära fiske. Varje onsdag mellan 30 september och 21 oktober kommer att finnas på plats vid bron över till Borgmästarholmen, där de även erbjuder låneutrustning.

”Med anledning av rådande omständigheter och restriktioner har en anpassning av aktiviteten gjorts för att minska risken för spridning av Covid-19. Alla deltagare ska därför anmäla sig i förväg till: mattias.andersson@sportfiskarna.se, märk mailet med ”Street”. Deltagare måste även komma i vuxens sällskap”, meddelar Sportfiskarna.

Du kanske även gillar detta