Årets forskningsfiske efter tonfisk har summerats – och som vanligt blev det minnesvärda fångster och häftiga skådespel ute till havs. Den här färska filmen från Team Darwin är inspiration på tung nivå. " /> Ta dem hårt – nysläppt fiskefilm på riktigt tung nivå! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Spana in Team Darwins film från sommarens tonfiskprojekt.
Ta dem hårt – nysläppt fiskefilm på riktigt tung nivå!

Årets forskningsfiske efter tonfisk har summerats – och som vanligt blev det minnesvärda fångster och häftiga skådespel ute till havs. Den här färska filmen från Team Darwin är inspiration på tung nivå.

Team Darwin, med Joakim Larsson i spetsen, börjar bli rutinerade på tonfisk vid det här laget. De har funnits med i märkningsprojekten under alla tre år, och till nytta för oss på läktarplats så dokumenterar de äventyren med filmkamera. I somras fick de äran att fånga den första tonfisken, i projektet som genomfördes på svenska vatten i Sportfiskarnas och SLU:s regi.

– Jag måste säga att det är helt otroligt vilka exceptionella fiskeupplevelser man kan ha här i Sverige, och det vore ju roligt om ännu fler kan få upp ögonen för den potential som finns runt hörnet, säger Joakim Larsson som hoppas att det går att bedriva ett reglerat fiske på tonfisk i framtiden.

Frågan är då vad hans bästa tips är för den som drillar tonfisk?

– Ta dem hårt!

Titta på filmen så förstår ni varför …

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu uppmanas både svenska tjejer och killar att söka till utbildningen i Kiruna. Foto: Anders Lundin
Sökes: Fler svenska fiskare till utbildning i Kiruna

Satsningen med en internationell utbildning för fiskeguider i Kiruna visade sig vara helt rätt. Det har nämligen strömmat in anmälningar från Europa inför starten. Nu efterlyses dock fler svenska flertagare.

Det är en entusiastisk Dan Mella som ringer till Fiskejournalens redaktion. Han är samordnare i projektet Fishing Kiruna Lapland, och en av frontfigurerna för den nya fiskeguideutbildningen, som går under namnet Kiruna Fishing School.

Utbildningen är 1-årig och startar 2 augusti och pågår till 29 juli 2022.
– Det har varit ett stort intresse för utbildningen från andra länder, vilket såklart känns fantastiskt. Däremot inser vi att budskapet kanske inte riktigt gått fram i Sverige, eftersom vi har få anmälningar härifrån, berättar Dan Mella.

Hans uppmaning till Fiskejournalens läsare är därför att sprida ordet om utbildningen, så att även intresserade svenskar kan haka på detta spännande tåg redan i höst.
– Kiruna har haft en positiv utveckling inom besöksnäringen senaste 10 åren inte minst genom Icehotel som en världsattraktion. Kiruna är enligt mig den bäst lämpade platsen för en sådan utbildning. Vi har sju fritt strömmande älvar, cirka 6 000 sjöar och enorma arealer med fjäll, skog och i synnerhet ett fantastiskt fiske. Förutom ovan nämnda tillgångar har Kiruna en utvecklad infrastruktur på plats, betonar Dan Mella.

Här kan du läsa mer om Kiruna Fishing School, och hur du anmäler dig!

Du kanske även gillar detta