Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Örjan Lundholm tar med sina gäster till Väröy och ett fantastiskt fiske.
Ta familjen med dig till Väröy

Örjan Lundholm alias ”Galne Pitebon” kör fiskeresor för hela familjen till ett grymt fiske i Norge. Bussresan och underhållningen startar redan i Piteå.
Några av oss kanske minns Örjan från de fiskeexpeditioner som SVT sände på 90-talet, med en ung Martin Falklind i spetsen. Örjan kallades då den galne Pitebon på grund av att han fiskade med de mest udda beten, såsom mormors örhängen, öronproppar eller Treorör.

Att fiska förälder och barn tillsammans är att rekommendera, tycker Örjan.

Örjan är fortfarande en underhållande och trevlig fyr och därför törs Fiskejournalen varmt rekommendera hans bussresor till Väroy. Där är både inbitna havsfiskare och unga nybörjare välkomna. Att fiska förälder och barn tillsammans är att rekommendera, tycker Örjan. Dessutom har han lovat att ge Fiskejournalens prenumeranter ett mycket bra pris. Fem heldagars fiske med resa, båt och boende kostar endast 5995 för prenumeranter (ordinarie 7995). Läs mer i nuvarande nummer av Fiskejournalen eller gå in på www.orjansfiske.se

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En rad faktorer ligger bakom nedgången av gäddor i Göta älv och Nordre älv. Foto: Anders Lundin
Kris för populära gäddvatten – knappt någon föryngring

Göta älv i Ale kommun och Nordre älv inom Göteborgs stad har varit två populära gäddvatten för sportfiskare. Men frågan är hur länge till? En yngelinventering som Sportfiskarna genomfört visar på mycket låga tätheter av gäddyngel.

Det var på uppdrag av Göteborgs stad och Alefiskarna som Sportfiskarna inventerat gäddyngel i de båda älvarna. Bakgrunden var att gäddfisket har försämrats kraftigt under de senaste åren, och en teori är att föryngringen av gäddor inte fungerar tillfredsställande.

Inventeringen bekräftar just detta. I Nordre älv fångades endast två gäddyngel, båda strax nedströms Nordreälvsbron.
Här pekas flera faktorer ut som bidragande, exempelvis brist på bra lekområden, onaturlig vattenreglering, predation av spigg på gäddyngel samt predation av säl på vuxen gädda.

I Göta älv fångades 10 gäddyngel i det undersökta området.

De största hoten mot gäddbeståndet där anses, enligt Sportfiskarna, vara den onaturliga vattenregleringen, den tunga båttrafiken i älven samt predation från säl på vuxna och lekmogna gäddor.
Läs mer här!

Du kanske även gillar detta