Fiskejournalen fyller 40 år, det firar vi med en jubileumstävling! (foto: Bengt Nyberg) Fiskejournalen fyller 40 år, det firar vi med en jubileumstävling! (foto: Bengt Nyberg)[/caption] " /> Tävla i Fiskejournalens jubileumstävling | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Mathias Arnham
Tävla i Fiskejournalens jubileumstävling
Fiskejournalen fyller 40 år, det firar vi med en jubileumstävling! (foto: Bengt Nyberg)

Fiskejournalen fyller 40 år, det firar vi med en jubileumstävling! (foto: Bengt Nyberg)

Den 27-30 mars kan du tillsammans med en vän få åka med oss på fiskeäventyr. Vi ska åka på Mörrums fantastiska öring- och laxfiskepremiär. Allt du behöver göra är att svara rätt på tävlingsfrågan!
Mörrums Kronolaxfiske har ett av Sveriges mest klassiska öring- och laxfisken och är ett av 50 resmål i Volvo XC Travels. Mörrumsån rinner genom Småland och Blekinge och hit kommer fiskare från hela Europa för att få uppleva det omtalade premiärfisket.
Du och din lycklige färdkamrat träffar Fiskejournalens båda turledare i Göteborg där vi börjar dagen med ett besök på Volvo. Vi plockar ut vår bil, en Volvo XC 60 och kör sedan raka vägen till Abu i Svängsta. Här får vi en visning i den anrika fabriken och hämtar ut våra fiskeutrustningar, som skänks av ABU. Dagen därpå fiskar vi hela dagen, givetvis tillsammans med en av Mörrums duktiga guider. På kvällen firar vi och deltar på den stora premiärfesten.

Tävla och läs mer här!

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta