Tävla i Fiskejournalens jubileumstävling

Fiskejournalen fyller 40 år, det firar vi med en jubileumstävling! (foto: Bengt Nyberg)

Fiskejournalen fyller 40 år, det firar vi med en jubileumstävling! (foto: Bengt Nyberg)

Den 27-30 mars kan du tillsammans med en vän få åka med oss på fiskeäventyr. Vi ska åka på Mörrums fantastiska öring- och laxfiskepremiär. Allt du behöver göra är att svara rätt på tävlingsfrågan!
Mörrums Kronolaxfiske har ett av Sveriges mest klassiska öring- och laxfisken och är ett av 50 resmål i Volvo XC Travels. Mörrumsån rinner genom Småland och Blekinge och hit kommer fiskare från hela Europa för att få uppleva det omtalade premiärfisket.
Du och din lycklige färdkamrat träffar Fiskejournalens båda turledare i Göteborg där vi börjar dagen med ett besök på Volvo. Vi plockar ut vår bil, en Volvo XC 60 och kör sedan raka vägen till Abu i Svängsta. Här får vi en visning i den anrika fabriken och hämtar ut våra fiskeutrustningar, som skänks av ABU. Dagen därpå fiskar vi hela dagen, givetvis tillsammans med en av Mörrums duktiga guider. På kvällen firar vi och deltar på den stora premiärfesten.

Tävla och läs mer här!

Annons
AKTUELLT

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...