lotta_ut_goproPressmeddelande: Sugen på att föreviga vårens och sommarens fångster med en GoPro Hero3+ Black Edition? " /> Tävla och vinn en GoPro med Skittfiske.se | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Tävla och vinn en GoPro med Skittfiske.se

lotta_ut_goproPressmeddelande: Sugen på att föreviga vårens och sommarens fångster med en GoPro Hero3+ Black Edition?
Butiken Skittfiske.se lockar med priset i en tävling där allt som krävs för att delta är att anmäla sig till företagets nyhetsbrev – för att få lockande erbjudande per epost.
Tävlingen avslutas 10 april, klicka här för att teckna dig på nyhetsbrevet.
www.skittfiske.se

Relaterad nyhet från din region
31 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Vilken inställning har du till fiskar som kan ha förhöjda halter av dioxiner? Foto: Victor Serban
Feta vildfångade matfiskar – tyck till om dem!

Ett vedertaget budskap är att fisk är nyttigt. Men att om du äter för mycket av vissa fiskar så kan det ha negativa hälsoeffekter. Vildfångad fet fisk från Östersjön, Vänern och Vättern kan exempelvis innehålla förhöjda halter av dioxiner.

SVA, Statens Veterinärmedicinska Anstalt, ber nu fiskare och övrig allmänhet om hjälp att kartlägga svenskarnas inställning till matfisk, närmare bestämt hur våra matvanor påverkas av rapporter om dioxinhalter i vildfångad fet fisk.
”Att äta för mycket av denna fisk kan ha negativa hälsoeffekter. Vid de aktuella nivåerna är risken framförallt störningar på reproduktiv hälsa medan ännu högre nivåer också kan orsaka cancer, hormonstörningar och skador på nervsystem och immunförsvar”, skriver SVA på sin hemsida.

De konstaterar också att många ändå väljer att äta just dessa fiskar, utifrån andra faktorer som smak, kvalitet, pris och bevarande av den lokala kulturen.
SVA uppmanar nu frivilliga att svara på en enkät i detta ämne, som du hittar här!

Du kanske även gillar detta