PRESSRELEASE: " /> TEAM GARMIN/ABU | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
TEAM GARMIN/ABU

PRESSRELEASE:
Abu Garcia är glada att kunna presentera nya samarbetspartners: TEAM GARMIN/ABU, ett team med lång erfarenhet av havsfiske både i Sverige och utomlands.
De är kanske mest kända under tidigare teamnamnet Kinnarp/Garmin. Skepparen Benny Johansson har en mycket imponerande meritlista som ex. flerfaldig skandinavisk mästare (småbåt), svensk mästare (storbåt), återkommande vinnare av Pater Noster Cup samt Langesunds havsfiskefestival. Listan kan göras lång…. Men han tillhör den absoluta toppen av svenska havsfiskare.
Övriga medlemmar i teamet är Per Alexandersson och har kamperat ihop med Benny under flera år, och har varit delaktig i många av teamets vinster, samt innehar flera individuella segrar.
Den färskaste medlemmen Leif Krause har ett förflutet som specimenmetare, och har imponerande 225 fiskar registrerade i Sportfiskarnas storfiskeregister (mer än någon annan)
Vi är väldigt glada över att kunna samarbeta med ett så pass välmeriterat och proffsigt havsfisketeam säger Abu Garcias försäljningschef Olle Lidesjö. Intresset för havsfiske växer för varje år, och vi har mycket att erbjuda inom det segmentet med starka varumärken som Penn, Abu Garcia och Berkley.
www.abugarcia.se

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Hur får man havsöringen att hugga? Den frågan svarade experterna på. Foto: Nicka Hellenberg
Havsöringsfiske för unga blev en fullträff

Havsöringsfiske för unga blev en riktig hit, när det arrangerades fiskeaktivitet på Gotland under flaggen ”Luften är fri”.

Under en grå aprilhimmel samlades förväntansfulla och fiskefebriga ungdomar på en gotländska kusten för att få testa på spinn- och flugfiske efter de silvriga raketerna – havsöringarna.
Ett antal unga sportfiskare fick testa på kustfiske med vadarbyxor under några spännande timmar. Hela aktiviteten skedde i regi av Sportfiskarna på Gotland, i samarbete med Jaktia Visby, Vision Fly Fishing och Abu Garcia.

Det här populära eventet kunde ske med stöd av medel från Svenskt Friluftsliv och Naturvårdsverket. Allt under flaggan ”Luften är fri” – ett projekt som syftar till att få fler människor att prova friluftsliv. På sikt vill man att ett stort antal aktiviteter av det här slaget långsiktigt ska öka medvetenheten om friluftslivets värden och ge mer kunskap om allemansrätten.

Tillbaka till Gotlandskusten. Joakim Lyander från Sportfiskarna höll i verksamheten och berättade om grunderna i havsöringsfisket, innan det var dags för mer skarpt läge.

De ungdomar som ville testa på flugfiske fick först en snabbkurs på torra land av Niklaus Bauer från Vision, medan Thomas Sjöblom från ABU Garcia tog med sig spinnfiskegänget till vattenbrynet. Förutom dessa tre herrar fanns även Andreas Johannesson och Ola Thomsson från Jaktia Visby med och hjälpte till med såväl handfasta råd som utrustning.

Och visst lyckades ungdomarna också få fisk. Alla som fiskat havsöring på kusten vet hur knivigt det kan vara och hur mycket tid man kan behöva lägga ner innan den första fisken biter, men med professionell ledsagning blir vägen avsevärt kortare.
Ett par riktigt fina havsöringar bet över dragen och kunde efter ett par snabba bilder återbördas till sitt bräckta och rätta element.

Projektledare Joakim Lyander sammanfattar:
– Jag tyckte att satsningen blev lyckad och jag upplevde att alla deltagare var väldigt nöjda med dagen. Att två av juniorerna dessutom lyckades fånga sin allra första havsöring, helt på egen hand, var en fantastisk upplevelse att få bevittna. Jag är helt säker på att detta tillfälle gav flera av deltagarna mersmak och att några tog med sig minnen för livet!
Nedan ett bildsvep från dagen.
Nicka Hellenberg

Foto: Nicka Hellenberg och Joakim Lyander

Du kanske även gillar detta