Team Mousefishing – svenska mästare i gäddfiske!

Team Mousefishing, svenska mästare i gäddfiske. 2015 (foto: http://www.stingerproductions.se/)

SM-finalen i gäddfiske är avgjord och med flera fina fiskar i båten tar Tony och Andreas Andersson från Team Mousefishing hem förstaplatsen.
Under den gångna helgen gjorde hela 130 gäddfiske-team upp om årets mest prestigefulla titel – att bli svenska mästare i gäddfiske. Karlskronas skärgård var fylld till bredden av gäddfiskare från hela landet. När jag ber Tony ”Mouse” Andersson berätta om helgens SM-final i gäddfiske är han fortfarande bubblande glad:
SM tävlingen var något av de mest magiska vi varit med i vår fiskehistoria, hela upplägget var bra – talare, raketer, filmvisning och ett suveränt prisbord gjorde att vi verkligen kände oss som svenska mästare.
Tony berättar att redan första favoritviken levererade två fina hundraklubbare – en gädda på 110 och lite senare en fisk på 101.
– Under de två första timmarna var fisken mycket aktiv och vi hade kontakt med flera stora fiskar, var av två fina kom upp. Sen kom vinden in vilket resulterade i ett sämre fiske med endast några följare, berättar Tony.
Under eftermiddagen beslutade sig Tony och Andreas för att göra ett nytt försök på de stora fiskarna vilket visade sig vara ett lyckosamt.
– Vi hade fördelen att fiska på vårt hemmavatten vilket gjorde att vi kunde anamma tidigare erfarenheter. Jag har genom åren guidat många kunder i dessa vatten och tror mig ha bra koll på var fisken står. Melodin för eftermiddagen fick bli snabba, korta pass på våra absolut hetaste hotspots – detta resulterade i ytterligare tre fina fiskar vilket gav vårt vinnande slutresultat på 509 centimeter.

Melodin för eftermiddagen fick bli snabba, korta pass på våra absolut hetaste hotspots – detta resulterade i ytterligare tre fina fiskar vilket gav vårt vinnande slutresultat på 509 centimeter.

Förutom att Team Mousefishing tog hem SM-finalen vann även Tony Andersson 1:a-priset för de tre individuellt längsta fiskarna, och som om det inte vore nog pillade dessutom Andreas Andersson upp tävlingens längsta fisk på 110 centimeter.
Tony Andersson är förutom nykrönt SM-mästare i gäddfiske till vardags även betesbyggare. Med sina annorlunda spinnflugor, ”Mouse” har han gjort sig ett namn bland svenska gäddfiskare. Mouse-betena har många 10-plussare på meritlistan och har under de senare åren blivit ett omtyckt gäddbete.
— Under SM-finalen fiskade jag uteslutande med Mouse, färgerna som funkade bäst för dagen var ”Blue Parakeet” och ”Green Hornet”. Mina gamla trotjänare brukar fiska bra, flinar Tony.
Andra- och tredjepristagarna i tävlingen är gäddfiskarna i CWC Fishing team 1 och Kalmarsundsportfiske 2. Hela resultatlistan hittar du här.

 

Annons
AKTUELLT

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...