De flesta lag brukar gå starkast på hemmaplan. Därför var det ingen jätteskräll att Team TP tog hem SM-guldet i gädda efter en stark insats i Östhammars skärgård. " /> Team TP efter SM-guldet: "Solklart det största för oss" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Svenska mästarna Tomas Modig, Johan Holtari och Bobby Whalter. Foto: Privat
Team TP efter SM-guldet: "Solklart det största för oss"

De flesta lag brukar gå starkast på hemmaplan. Därför var det ingen jätteskräll att Team TP tog hem SM-guldet i gädda efter en stark insats i Östhammars skärgård.

Johan Holtari med lagets längsta gädda.

De svenska mästarna i gädda är korade efter 9 timmars batalj utanför Östhammar i Uppland. Totalt hade 27 team kvalificerat sig till SM-finalen, och det var alltså Team TP som visade var skåpet skulle stå. Lagmedlemmarna Tomas Modig, Bobby Whalter och Johan Holtari inledde med en mjukstart, men ganska snabbt hittade de modellen som tog dem ända till toppen. De samlade ihop hela 503 centimeter med sina fem längsta gäddor, och hade god marginal till silvermedaljörerna Wolf Creek Lures Blockstopp på 485 cm och bronsmedaljörerna Team Slips på 464 cm.

När anade ni att segern var nära?

– När vi fick sista godkända gäddan strax innan klockan 15 och insåg att vi hade 503 centimeter på de 5 längsta tillsammans så visste vi att vi skulle bli svårslagna. Men visa från mångårigt tävlande i gäddfiske kan man aldrig ta ut något i förskott, berättar en glad Tomas Modig för Fiskejournalen.

Hur rankar ni segern?

– Absolut den roligaste gäddtävlingen vi vunnit och solklart den största för oss i teamet. Att få vinna den första Gädd SM-tävlingen som arrangerats av  förbundet smäller högt. Att dessutom få göra det på smått osannolika 503 centimeter i vår ”hemmaskärgård” gör detta oslagbart.

Vad är ert bästa minne från tävlingen?

– Att få se Johans fina 106-centimetersgädda glida in i håven och fullborda en fantastisk fiskedag, och känslan att få kliva högst upp på pallen i en SM-final. Det var ett bra anordnat arrangemang på alla sätt och vis. Hoppas förbundet och arrangörer tar det till ytterligare en nivå nästa år, säger Tomas Modig avslutningsvis.

SM-finalens längsta fisk, en gädda på 120 centimeter, drogs upp av Joakim Berglund från Team Kurres Fiskeshop.

Här kan ni läsa mer om SM-finalen, där arrangörer var RoslagsPike och Gimo FFF.

Läs om fler tävlingar:

Äntligen storlax i Älvkarleby – två bjässar i topp på tävling

 

 

 

 

 

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta