Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Fiskejournalen
Telefoner som tål väder

Letar du efter en mobiltelefon som tål lite tuffare tag? Då kan det vara idé att köpa Fiskejournalen nummer 7-8. Där hittar du ett utförligt test av vädertåliga lurar.
De flesta av dagens mobiltelefoner klarar inte speciellt höga påfrestningar som till exempel fukt och kyla. Du känner säkerligen någon som råkat ut för ett haveri, eller har kanske blivit drabbad själv.
Även om utbudet är begränsat, så finns det mobiltelefoner som tål betydligt tuffare tag en de konventionella. I Fiskejournalen nummer 7-8 finner du ett test där vi synar ett urval telefoner i sömmarna.
Morgan Fihn

De är inte så många – men det finns en några modeller som klarar lite tuffare tag.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta