Klassiska Bio Rio på Folkets hus i Stockholm ägnar en kväll åt vattenkraften.[/caption] " /> Temakväll om vattenkraft på Bio Rio | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Temakväll om vattenkraft på Bio Rio

Klassiska Bio Rio på Folkets hus i Stockholm ägnar en kväll åt vattenkraften.

Klassiska Bio Rio på Folkets hus i Stockholm ägnar en kväll åt vattenkraften.


Se den prisbelönta, amerikanska filmen Damnation samt Älvräddarnas egen film ”Kampen om älvarna” i Stockholm den 2 februari.
På Bio Rio i Stockholm ägnar man den andra februari en hel kväll åt vattenkraft. Det blir en visning av filmen Damnation samt den svenska filmen Kampen om Älvarna. På videolänk från USA, kommer skaparen av Damnation dyka upp och svara på frågor. Älvräddarnas ordförande Christer Borg håller ett anförande. Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind är där och det kommer även finnas politiker, beslutsfattare och sakkunniga på plats.
Eventet arrangeras av Älvräddarna som kämpar för att miljöanpassa vattenkraften, få till en modern lagstiftning och att få bort den vattenkraften som inte bidrar till den gemensamma elförsörjningen.
Här bokar du biljett.
Se trailern för ”Kampen om älvarna” här
Se trailern för ”Damnation” här

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta