Bästa gäddbetet 2022

Vilket är det bästa gäddbetet? Ja, det finns såklart inget enkelt svar på den frågan utan det beror på en mängd faktorer, t ex vilken typ av vattendrag, tid på året, vattentemperatur, hur det ser ut under vattenytan samt vädret såklart. Det finns inget bete som fungerar i alla vatten året om, men det finns såklart beten som har det där lilla extra. Beten som ger extra många hugg, eller som lockar till hugg när inget annat fungerar.

Vi har valt ut några grymma gäddbeten – beten som genom åren toppat fångststatistiken i Sverige. Det finns ingen fångstgaranti i fiske, men dessa ”superbeten” ger dig stora chanser till en lyckad fisketur.

The Pig Pig Shad Jr 20 cm 2-pack

Magiskt gäddgummi

Pig Shad är ett gummibete inspirerat av det klassiska jerkbetet The Pig. Pig Shad har en förförisk vaggande gång samtidigt som den simmar med huvudet fram och tillbaka. Stjärten paddlar och vrider i ett lågfrekvent tempo. En perfekt imitation av en skadad betesfisk som långsamt lunkar fram med dess sista krafter! Pig Shad Jr (20 cm) har en närmast magisk attraktionskraft, både på stora och små gäddor. Finns i flera storlekar.

VarumärkeThe Pig
Pris105 kr hos Fiskejournalen

Miuras Mouse Big 23 cm 1-pack

Storgäddbete

Miuras Mouse är succébetet från Italien, utvecklat av Maurizio ”Miura” Carini. Det musliknande betet kan fiskas otroligt långsamt med full kontroll och dess fantastiska egenskaper att trycka vatten gör det till en riktig storfiskmagnet. Du kan byta svansen enkelt och det går alldeles utmärkt att vikta betet i nosöglan för ökat djupgående. I vissa vatten är ”musen” helt magisk när det gäller att få stora, svårflörtade gäddor till hugg. Finns i två storlekar.

VarumärkeMiuras
Pris359 kr hos Fiskejournalen

Strike Pro Buster Jerk Slow Sinking 15 cm

Modern klassiker

En klassiker inom svenskt gäddfiske. Buster Jerk har tusentals storgäddor på sitt samvete. Den kan både fiskas som ett jerkbete och ett swimbait, dvs med rak inspinning med regelbundna spinnstopp. Ett mycket lättfiskat gäddbete. Buster Jerk har också en kusin – Buster Swim – som är en bredare och kortare version av originalet. Den ska bara vevas in och simmar då i klassiska s-kurvor, i varje paus så glider den ut åt sidan och vaggar sakta ner den sjunker. Buster Swim är 13 cm medan Buster Jerk finns i flera storlekar. Två standardbeten i tackelboxen.

VarumärkeStrike Pro
Pris135 kr hos Fiskejournalen

Daiwa Prorex Lazy Jerk 155SS [85 g] 1-pack

Bästa jerkbetet

Lazy Jerk är ett relativt nytt jerkbete som under sin korta tid på marknaden levererat otroliga mängder med stor gädda. Det är framtaget av Torbjörn ”Buster” Odén som efter många timmars utveckling skapat ett fantastiskt fångstgivande gäddbete. Lazy Jerk är ett otroligt lättfiskat och lättkastat jerkbete, som vid monoton invevning går i stora s-kurvor. När du jerkar Lazy Jerk så har den en riktigt svängig sida-sida gång i vattnet. Finns i flera storlekar.

VarumärkeDaiwa
Pris104 kr hos Fiskejournalen

Strike Pro Jonny Vobbler 13 cm 1-pack

Svensk superwobbler

Jonny Vobbler är ett svenskt storgäddbete tillverkat i stryktålig plast. Det är välkände gäddfiskaren Jonny Thofeldt som står bakom designen, från idé till färdigt bete. Den har mycket goda kastegenskaper och ger också den rätta kontakten vid t ex driftfiske, trots sin moderata storlek. Sakta flytande, stekhett vid spinnstopp! Lätt att blya med sänke längre upp på tafsen eller med Power Dots på buken. Finns i två storlekar.

VarumärkeStrike Pro
Pris189 kr hos Fiskejournalen

Svartzonker McHybrid 20 cm 1-pack

Superhett hybridbete

McHybrid är ett effektivt och unikt hybridbete där två världar förenas i en – mjukt och hårt på samma gång. Med sin ovala, breda kropp får den en realistisk fiskprofil och en lunkande, oregelbunden simrörelse som attraherar alla stora rovfiskar. Fäst beteslåset i den övre öglan så simmar betet djupare med ett bredare rörelsemönster. Med den nedre öglan får det en mjukare, grundare gång. Finns i två storlekar.

VarumärkeSvartzonker
Pris151 kr hos Fiskejournalen

Rapala X-Rap Peto 20 cm 1-pack

Magiskt rörelsemönster

X-rap Peto ”The Finnish Beast” är ett hybridbete där man kombinerat en nyutvecklad Rapala X-Rap hårdkropp med en printad gummikropp med paddel. Den är sakta sjunkande samtidigt som den håller sig i ett perfekt horisontalt läge. X- Rap Peto har kickande och rullande rörelser. Peto går att fiskas både supersakta, snabbt och passar från grunt till medeldjupt vatten eller fiskas pelagiskt. Finns i två storlekar.

VarumärkeRapala
Pris162 kr hos Fiskejournalen

Svartzonker McTail Original 26 cm 1-pack

Mångsidig storfiskmagnet

trofégäddor och amerikanska muskies. Den är lättfiskad och med sin unika snabba, oregelbundna, rullande sida-sida gång fångar den predatorernas uppmärksamhet. McTail är ett hybridbete som är väldigt enkelt att modifiera, aptera den med en BigTail och det blir en saftig mumsbit för en stor drömfisk. Du kan också montera den med en paddelsvans och förvandla den till ett iögonfallande, rullande swimbait.

VarumärkeSvartzonker
Pris199 kr hos Fiskejournalen


Vi rekommenderar er som vill lyckas med gäddfisket att köpa 3-5 olika beten ur denna lista och prova er fram då de givetvis kan ha olika framgång beroende på vart, hur och när du tänkt fiska.