Bästa haspelspöet 2022

Är det dags att uppgradera fiskespöet? Eller du ska börja fiska och inte riktigt vet vilket spö du ska välja? Även för ett proffs kan ”spödjungeln” vara svårgenomtränglig och svår att överblicka. Vi har tittat närmare på några av årets hetaste modeller, och reder ut begreppen kring vilket haspelspö som passar dina ändamål bäst.

Westin W3 Finesse T&C haspelspö

Ett suveränt abborrspö till ett förhållandevis lågt pris.

Bästa abborrspöt

Populära spöserien W3 från Westin är nu uppdaterad med en lättare och tåligare grafitklinga samt mindre justeringar på rullfästen, handtag och spöringar. En bra spöserie har nu blivit superbra! En modell som verkligen står ut är Westin W3 Finesse T&C 7-21 gram. Ett ypperligt spö för alla typer av lättare predatorfiske med hård- och mjukbeten. Spöet är lätt och känsligt, men snabbt och kraftfullt nog för att sätta kroken i hårda, beniga rovfiskkäftar. Det är perfekt för att kasta mjukbeten och knycka hem en Texas- eller Carolina-rigg längs botten. Du kan använda spöet vid spinnfiske med små hårdbeten på grunt vatten för abborre, eller utmana öring och gös i djupare områden. W3 Finesse T&C 7-21 gram är ett fantastiskt allroundspö för lätt predatorfiske. Finns också i tre andra modeller.

VarumärkeWestin
Pris739 kr hos Fiskejournalen

Scierra Futuro haspelspö

Premium havsöringsspö som egentligen skulle kosta betydligt mer!

Vår favorit

Scierra Futuro är en serie haspelspön framtagna för havsöringsfiske längs vår natursköna kust. Högkvalitetsspön med en finish som inspirerar. Den superlätta 40T Toray-kolfiberklingan är välbalanserad och förstärkt med kolfiber-wrap. En relativt djup och samtidigt snabb aktion ger långa kastlängder och fightar fisken på ett föredömligt sätt. Scierra Futuro är 4-delat för enkel och problemfri transport och förvaring. Förutom havsöring så är Futuro-serien ett ypperligt val till fiske efter regnbåge, öring och röding. Finns i fyra modeller.

VarumärkeScierra
Pris2599 kr hos Fiskejournalen

Daiwa Laguna XT haspelspö

Det perfekta spöet att börja fiska med, eller som ett reservspö!

Bästa budgetspöt

Här snackar vi value for money! Den uppdaterade Laguna XT-serien erbjuder ett enastående pris sett till prestanda. Vad sägs om tvådelat korkhandtag, lätt kolfiberklinga, LS-ringar och ett TSV rullfäste av hög kvalitet. Spöna finns i 7 modeller, i längder 5’6” till 9’ samt kastvikter 3-10 gram till 15-50 gram. Passar utmärkt till fiske efter abborre, gös, ädelfisk och gädda.

VarumärkeDaiwa
Pris299 kr hos Fiskejournalen

Savage Gear SG4 Light Game haspelspö

Prisvärda kvalitetsspön för den moderna predatorfiskaren!

Mycket bra köp

Savage Gears armégröna SG4-spöserie har det mesta för den moderna predatorfiskaren. Det finns totalt 10 olika haspelmodeller, från superkänsliga abborrspön till rejäla gäddpåkar. Spöna är utrustade med Toray 30T-klinga samt rostfria spööglor och rullfäste av hög kvalitet från Seaguide. Den snabba aktionen hos grafitklingan gör att du känner minsta nafs på betet och kan göra ett snabbt mothugg. Men under press så är aktionen ”förlåtande” så att du inte riskerar tappa drömfisken. Precis så ett spö ska vara! SG4-serien finns i längder från 7 till 9 fot, samt kastvikter från 7-23 gram till 40-80 gram.

VarumärkeSavage Gear
Pris1119 kr hos Fiskejournalen

Abu Garcia Victis haspelspö

Fräckt designade haspelspön som ligger rätt i pris!

Bästa allroundspöt

Abu Garcia Viktis är en mycket kompetent spöserie med både spinn- och haspelspön. Den kromfärgade grafitklingan i en läcker blågrå nyans har kombinerats med SubLayer Amor som ger den högre brottstyrka och tålighet. Det egenutvecklade rullfästet har en skön soft touch-yta och rullen skruvas enkelt och säkert fast. Även handtagen i EVA är behagliga att fiska med hela dagen och den nydesignade krokhållaren är riktigt praktisk. Aktionen är toppig men inte så snabb, dock så får man en härlig känsla under drillningen, särskilt när det gäller lite större fisk. Finns i 8 haspelmodeller.

VarumärkeAbu Garcia
Pris599 kr hos Fiskejournalen

Daiwa Prorex X haspelspö

Populära premiumspön av hög kvalitet till abborre, gös och gädda.

Mycket bra köp

Daiwas nya Prorex X-serie introducerades 2021 och har redan blivit en storsäljare. Spöserien har HVF Nanoplus grafitklingor som är lätta och med fin känsla, men spöna har ändå ryggrad nog att trötta ut stora fiskar. Daiwas patenterade X45-förstärkning minskar vridmomentet vid kast vilket ger bättre precision och kraftöverföring. Utrustade med Fuji SKSS rullfäste (upp till 8 fot) och Fuji VSS rullfäste (från 8 fot och uppåt) för maximal känsla, samt lätta friktionsfria Fuji Fazlite spöringar. Daiwa Prorex X är riktigt prisvärda, lätta och sköna haspelspön! Finns i 6 modeller.

VarumärkeDaiwa
Pris875 kr hos Fiskejournalen

Westin W6 Finesse Shad haspelspö

Top of the line! En av de bästa spöserierna på marknaden.

Toppklass

Spöserien W6 från Westin är gjord för sportfiskare som vill ha bästa tillgängliga kvalitet. Den extremt lätta Torayca grafitklingan har en snabb toppig aktion som tillåter dig att känna av allt som händer med ditt bete. Även de mest försiktiga huggen registreras av klingan på ett nästan magiskt sätt. Här snackar vi perfektion! Spöna är utrustade med spöringar och rullfästen av hög kvalitet från japanska Fuji. Komfortabelt EVA-handtag på predatorspöna medan havsöringsspöna (Spin) har helt korkhandtag. Vill du fiska med något av det bästa som marknaden har att erbjuda så ska du välja W6! Finns i 37 modeller.

VarumärkeWestin
Pris2888 kr hos Fiskejournalen