Bästa haspelspöet 2022

Är det dags att uppgradera fiskespöet? Eller du ska börja fiska och inte riktigt vet vilket spö du ska välja? Även för ett proffs kan ”spödjungeln” vara svårgenomtränglig och svår att överblicka. Vi har tittat närmare på några av årets hetaste modeller, och reder ut begreppen kring vilket haspelspö som passar dina ändamål bäst.

Scierra Futuro haspelspö

Premium havsöringsspö som egentligen skulle kosta betydligt mer!

Scierra Futuro är en serie haspelspön framtagna för havsöringsfiske längs vår natursköna kust. Högkvalitetsspön med en finish som inspirerar. Den superlätta 40T Toray-kolfiberklingan är välbalanserad och förstärkt med kolfiber-wrap. En relativt djup och samtidigt snabb aktion ger långa kastlängder och fightar fisken på ett föredömligt sätt. Scierra Futuro är 4-delat för enkel och problemfri transport och förvaring. Förutom havsöring så är Futuro-serien ett ypperligt val till fiske efter regnbåge, öring och röding. Finns i fyra modeller.

VarumärkeScierra
Pris1700 kr hos Fiskejournalen

Daiwa Laguna XT haspelspö

Det perfekta spöet att börja fiska med, eller som ett reservspö!

Här snackar vi value for money! Den uppdaterade Laguna XT-serien erbjuder ett enastående pris sett till prestanda. Vad sägs om tvådelat korkhandtag, lätt kolfiberklinga, LS-ringar och ett TSV rullfäste av hög kvalitet. Spöna finns i 7 modeller, i längder 5’6” till 9’ samt kastvikter 3-10 gram till 15-50 gram. Passar utmärkt till fiske efter abborre, gös, ädelfisk och gädda.

VarumärkeDaiwa
Pris348 kr hos Fiskejournalen

Abu Garcia Victis haspelspö

Fräckt designade haspelspön som ligger rätt i pris!

Abu Garcia Viktis är en mycket kompetent spöserie med både spinn- och haspelspön. Den kromfärgade grafitklingan i en läcker blågrå nyans har kombinerats med SubLayer Amor som ger den högre brottstyrka och tålighet. Det egenutvecklade rullfästet har en skön soft touch-yta och rullen skruvas enkelt och säkert fast. Även handtagen i EVA är behagliga att fiska med hela dagen och den nydesignade krokhållaren är riktigt praktisk. Aktionen är toppig men inte så snabb, dock så får man en härlig känsla under drillningen, särskilt när det gäller lite större fisk. Finns i 8 haspelmodeller.

VarumärkeAbu Garcia
Pris599 kr hos Fiskejournalen

Daiwa Prorex X haspelspö

Populära premiumspön av hög kvalitet till abborre, gös och gädda.

Daiwas nya Prorex X-serie introducerades 2021 och har redan blivit en storsäljare. Spöserien har HVF Nanoplus grafitklingor som är lätta och med fin känsla, men spöna har ändå ryggrad nog att trötta ut stora fiskar. Daiwas patenterade X45-förstärkning minskar vridmomentet vid kast vilket ger bättre precision och kraftöverföring. Utrustade med Fuji SKSS rullfäste (upp till 8 fot) och Fuji VSS rullfäste (från 8 fot och uppåt) för maximal känsla, samt lätta friktionsfria Fuji Fazlite spöringar. Daiwa Prorex X är riktigt prisvärda, lätta och sköna haspelspön! Finns i 6 modeller.

VarumärkeDaiwa
Pris699 kr hos Fiskejournalen

Westin W6 Finesse Shad haspelspö

Top of the line! En av de bästa spöserierna på marknaden.

Spöserien W6 från Westin är gjord för sportfiskare som vill ha bästa tillgängliga kvalitet. Den extremt lätta Torayca grafitklingan har en snabb toppig aktion som tillåter dig att känna av allt som händer med ditt bete. Även de mest försiktiga huggen registreras av klingan på ett nästan magiskt sätt. Här snackar vi perfektion! Spöna är utrustade med spöringar och rullfästen av hög kvalitet från japanska Fuji. Komfortabelt EVA-handtag på predatorspöna medan havsöringsspöna (Spin) har helt korkhandtag. Vill du fiska med något av det bästa som marknaden har att erbjuda så ska du välja W6! Finns i 37 modeller.

VarumärkeWestin
Pris3399 kr hos Fiskejournalen