Annons
Theo om rekordfisken: "Jag höll på att tappa spöt" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 månad sedan Sverige Anders Lundin
Efter denna rekordfisk så är drömmen för Theo Björkman att få följa med och märka tonfisk. Foto: Maria Björkman
Theo om rekordfisken: ”Jag höll på att tappa spöt”

Blott 11-årige Theo Björkman håller redan på att skriva in sig i de svenska rekordböckerna. Detta tack vare hans enorma bonito på makalösa 3,83 kilo. ”Den var så stark att jag höll på att tappa spöt”.

När Fiskejournalen pratar med Theo Björkman så har han precis kommit hem från skolan, där han fått svara på klasskamraternas frågor om fisken, som alltså med råge är den största spöfångade boniton i Sverige, även om den inte är registrerad av Sportfiskarna ännu.
– Klasskompisarna ville titta på filmen som finns på Youtube, de var väldigt intresserade, berättar Theo för Fiskejournalen.

Fisken fångades alltså i det kända bonitostråket Bua vid halländska kusten, men att de kunde bli så här stora var en överraskning för hela familjen Björkman.
– Den var helt otroligt stark, helt sjukt. Jag har träningsvärk i armarna och kunde knappt sova på natten efteråt, säger Theo.

Vi undrar förstås vilken spännande fisk som är hans nästa mål?

– Det skulle vara kul att fånga hälleflundra. Och det vore också väldigt häftigt att få följa med på någon båt när de märker tonfisk här på Västkusten.
Fiskejournalen passar såklart den frågan till de svenska teamen som deltar i tonfiskmärkningen: Har ni en plats över för Theo nästa säsong?

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta