Klas Skoglund alias ThePIkeFather är en av Sveriges bästa sportfiskebloggare! Klas Skoglund alias ThePIkeFather är en av Sveriges bästa sportfiskebloggare![/caption] " /> ThePikeFathers 169 gäddbeten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
ThePikeFathers 169 gäddbeten
Klas Skoglund alias ThePIkeFather är en av Sveriges bästa sportfiskebloggare!

Klas Skoglund alias ThePIkeFather är en av Sveriges bästa sportfiskebloggare!

En uppslagsbok över 169 duktiga gäddfiskares gäddbeten  – det har gäddbloggaren Klas ”The PikeFather” Skoglund skapat på sin blogg.
ThePikeFather hör till en av Sveriges bästa sportfiskebloggare. Nu har han gjort ett superambitiöst jobb som ger både insikter och tips till alla som vill veta allt om gäddbeten. Han har redovisat 169 hängivna och erkänt skickliga gäddfiskares och betesbyggares favoritbeten och deras tankar runt detta. Det är en formidabel kavalkad av beten i alla dess former, färger och märken.
ThePikefather konstaterar att det finns en tämligen stor trendkänslighet hos dagens gäddfiskare som just nu väljer mycket tailbeten och stora gummibeten. Endast några få har valt ett klassiskt skeddrag. Det finns även många handgjorda beten med i denna kavalkad, beten som börjar närma sig konstverk. ThePikeFathers digra lista är perfekt helgläsning och kan även föranleda visst ha-begär. Läs den här!

Maria Ålander

 

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta