Klas Skoglund alias ThePIkeFather är en av Sveriges bästa sportfiskebloggare! Klas Skoglund alias ThePIkeFather är en av Sveriges bästa sportfiskebloggare![/caption] " /> ThePikeFathers 169 gäddbeten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
ThePikeFathers 169 gäddbeten
Klas Skoglund alias ThePIkeFather är en av Sveriges bästa sportfiskebloggare!

Klas Skoglund alias ThePIkeFather är en av Sveriges bästa sportfiskebloggare!

En uppslagsbok över 169 duktiga gäddfiskares gäddbeten  – det har gäddbloggaren Klas ”The PikeFather” Skoglund skapat på sin blogg.
ThePikeFather hör till en av Sveriges bästa sportfiskebloggare. Nu har han gjort ett superambitiöst jobb som ger både insikter och tips till alla som vill veta allt om gäddbeten. Han har redovisat 169 hängivna och erkänt skickliga gäddfiskares och betesbyggares favoritbeten och deras tankar runt detta. Det är en formidabel kavalkad av beten i alla dess former, färger och märken.
ThePikefather konstaterar att det finns en tämligen stor trendkänslighet hos dagens gäddfiskare som just nu väljer mycket tailbeten och stora gummibeten. Endast några få har valt ett klassiskt skeddrag. Det finns även många handgjorda beten med i denna kavalkad, beten som börjar närma sig konstverk. ThePikeFathers digra lista är perfekt helgläsning och kan även föranleda visst ha-begär. Läs den här!

Maria Ålander

 

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En rad faktorer ligger bakom nedgången av gäddor i Göta älv och Nordre älv. Foto: Anders Lundin
Kris för populära gäddvatten – knappt någon föryngring

Göta älv i Ale kommun och Nordre älv inom Göteborgs stad har varit två populära gäddvatten för sportfiskare. Men frågan är hur länge till? En yngelinventering som Sportfiskarna genomfört visar på mycket låga tätheter av gäddyngel.

Det var på uppdrag av Göteborgs stad och Alefiskarna som Sportfiskarna inventerat gäddyngel i de båda älvarna. Bakgrunden var att gäddfisket har försämrats kraftigt under de senaste åren, och en teori är att föryngringen av gäddor inte fungerar tillfredsställande.

Inventeringen bekräftar just detta. I Nordre älv fångades endast två gäddyngel, båda strax nedströms Nordreälvsbron.
Här pekas flera faktorer ut som bidragande, exempelvis brist på bra lekområden, onaturlig vattenreglering, predation av spigg på gäddyngel samt predation av säl på vuxen gädda.

I Göta älv fångades 10 gäddyngel i det undersökta området.

De största hoten mot gäddbeståndet där anses, enligt Sportfiskarna, vara den onaturliga vattenregleringen, den tunga båttrafiken i älven samt predation från säl på vuxna och lekmogna gäddor.
Läs mer här!

Du kanske även gillar detta