Annons
Thunbergs höstmonster – så lurar han storborrarna | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 månader sedan Sverige Anders Lundin
Eric Thunberg med sitt livs största abborre hittills. Foto: Privat
Thunbergs höstmonster – så lurar han storborrarna

Eric Thunberg från Kalmar är en gammal bekanting från Fiskejournalens spalter. Det handlar främst om hans förmåga att lura stora höstborrar till hugg. Nu har han slagit till med ett nytt präktigt personligt rekord.

När Eric rapporterar att han haft ett grymt fiske så vet vi att det handlar om något alldeles extra, eftersom han redan har flera 2-kilosborrar på meritlistan. Så här berättar han om sin senaste storfångst:
– Efter en något seg eftermiddag i kraftiga vindar där vi enbart hittade ströfisk och väldigt inaktiva, så hittade vi äntligen en fläck med lite mer fisk, men de var inte redigt i stöten där heller. Vi prövade fram och tillbaka i betesväg, och tur var väl det! Jag satte på en Renzshadperch och fick fisk direkt.

Fisken var 51 centimeter lång.

I nästa kast tog det tvärstopp för Eric, och han misstänkte först att det kunde röra sig om en gädda. Men det var det som sagt inte – utan snarare hans livs största abborre hittills. Måtten var 2 240 gram och 51 centimeter.
– Den var helt magisk. Jag har ju haft förmånen att hålla i en 2120-grams från våren, samt en 2040-grams från högsommaren, så att få hålla i ett sådant här höstmonster var helt makalöst underbart, säger en glad Eric Thunberg till Fiskejournalen.

Här följer Eric Thunbergs tre bästa tips till dem som jagar storabborre på sensommaren:
1) Gräs och struktur, väldigt ofta hittar vi våra abborrar vid gräskanter eller stenbranter, hård botten är aldrig att underskatta!
2) Fiska fort, våga fiska rappa beten! Haft kalasbra på spinnarblad som man fäster i jiggen som jag bara vevar hem långt in på hösten.
3) Laborera med olika metoder, ena stunden kan det vara stekhett med jiggskalle, nästa texas eller crank och så vidare. Vet man att man fiskar där det finns fisk så är det bara att byta teknik till man knäcker koden!

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta