Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Tid för gädda!

Blåsigt, mulet och ett regn som hängde i luften. ”Tid för gäddfiske”, konstaterade Johan Lepik från Linköping.
Han besökte Säbyviken vid Ingarö i Stockholms skärgård med ett laddat jerkspö. På tafsen satt en Buster jerk i färgen Skitmört. Upplagt för 100-klubbare med andra ord.
Mycket riktigt högg en 103 centimeter lång gädda, som Johan nu anmäler till 100-klubben – och blir belönad med ett bete från CWC som välkomstpremie i Sveriges största gäddklubb.
Läs mer om 100-klubben här.

Alla nya medlemmar i 100-klubben får ett gratis jerkbait från CWC. Nyaste medlemmen heter Johan Lepik, här på bild med sin ”entrégädda” på 103 centimeter.

Alla nya medlemmar i 100-klubben får ett gratis jerkbait från CWC. Nyaste medlemmen heter Johan Lepik, här på bild med sin ”entrégädda” på 103 centimeter.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta