[/caption] " /> Tidernas bästa beten! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Tidernas bästa beten!

Vi har granskat alla storfiskar av arterna abborre, gädda, gös, insjööring, havsöring, lax, harr, röding, makrill, regnbåge, sik, asp, torsk och gråsej från Recordfisken och Sportfiskarnas storfiskregister.

I Fiskejournalen nummer 7-8 avslöjar vi vilket bete som ger dig störst chans på storfisken. Vi har grävt fram statistik från 40 000 fångster som registrerats i Recordfisken och Storfiskregistret de senaste 40 åren.
I senaste Fiskejournalen presenterar vi en unik undersökning som ger dig svaret på: Vilket är tidernas bästa bete? Statistik från 40 000 fångster från såväl Recordfisken som Storfiskregistret har sammanställts i 16 specialsidor presenterade av Fiskejournalens medarbetare Nicka Hellenberg.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta