" /> Till minne av svärfar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Till minne av svärfar

Den här gäddan vill Jens Karlsson tillägna sin svärfar och fiskekompis, som avled för några veckor sedan. Det sista Jens lovade honom var att dra en metergädda i ”deras” sjö.
Jens, som bor i Töcksfors, berättar att han och svärfar många gånger fiskat i sjön Östen, utan någon större framgång. Men Jens har hela tiden envisats med att det finns stora gäddor i sjön.
Efter att svärfar insjuknat i cancer blev fisketillfällena få.
”Han orkade ut med pimpelspöt en gång i vinter, men det var inte ett liv. Efter den gången kom han tyvärr aldrig dit något mer. Men det sista jag lovade honom var att jag minsann skulle dra en metergädda i vår sjö”, skriver Jens och fortsätter:

”Den dagen han dog gick isen från sjön och en vecka senare åkte jag ut för att testa. Efter tio kast var hon där. Det var ingen jättegädda, men fina 105 centimeter och jag tillägnar gäddan till min svärfar.”
Svenne Andersson

Jens Karlsson med 100-klubbaren som han vill tillägna sin avlidna svärfar.

Relaterad nyhet från din region
23 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta