Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Tillfällig torskvisit

Kustbandet i södra Bohuslän har fått finfrämmande i form av nordsjötorsk. På några platser har storfångster gjorts och några få sportfiskare har fått uppleva vad alla kustbor kunde göra innan den stora utfiskningen.
Torsk på upp till sex kilo har fångats längs strömsatta, djupa stränder och nappinsiteten från torskar på ett eller ett par kilos vikt lär ha överträffat allt vad kustfiskare på Västkusten upplevt de senaste trettio åren.
Enligt den vetenskapliga expertisen är det frågan om torsk från bestånden ute i Nordsjön som gör ett tillfälligt besök. De tidigare så starka lokala bestånden är i det närmaste likvidrade.

Har du turen att stöta på dessa tillfälliga invandrare från Nordsjön kan du se fram emot ett spännande fiske, men kom ihåg att aldrig ta upp mer fisk än du behöver.
Anders Nicander

Torsk på besök. På lätt utrustning är torsken än underbar sportfisk. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta