Just nu:
Annons

Nyheter

4 veckor sedan Sverige Anders Lundin
Fjällfisk är eftertraktad, men se till att följa föreskrifterna!
Tillsynsman beslagtog sju ståndkrokar på fjällsjö

Det är ganska sällan som Fiskejournalen får anledning att rapportera om tjuvfiske. Det kan dock vara på plats att påpeka att ståndkrokar är en förbjuden fångstmetod i många vatten.

Huruvida gärningsmannen hade koll på detta eller inte kan vi bara spekulera i, men dennes utrustning har nu tagits i beslag. Det var på fjällvattnet Hensjön i Åre kommun som en tillsynsman hittade sju stycken ståndkrokar, och lämnade in dessa till polisen.

Ståndkrok är en metod där agnade krokar, oftast mask, lämnas obevakade tills de vittjas.
Vem ägaren till dessa var framgår inte av rapporteringen från P4 Jämtland, och inte heller om det hade hunnit fastna några fiskar på krokarna.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta