Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Time-out för tävlingar

Nu tar vi lite semester – och paus i 100-klubben och Recordfisken. Under fyra veckor framåt kommer det att vara stiltje när det gäller registreringar.
100-klubben är populärare än någonsin och det fullkomligt väller in anmälningar. Vi har hunnit med att registrera alla gäddor fångade under maj – men trots detta ligger det cirka 50 gäddor i inboxen. Den kommer nu att fyllas på rejält, eftersom delar av FJ-redaktionen tar semester.
Det innebär att fram till slutet av juli kommer varken 100-klubben eller Recordfisken att uppdateras. Men självfallet går det bra att anmäla under tiden, så tar vi itu med anmälningarna med friska krafter sista veckan i juli.
Svenne Andersson

På grund av semester på FJ-redaktionen blir det time-out och paus i uppdateringarna i 100-klubben och Recordfisken.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta