Vill du vinna en bra tång? Skicka in ditt fisketips till Fiskejournalen. Vill du vinna en bra tång? Skicka in ditt fisketips till Fiskejournalen.[/caption] " /> Tipsa oss och vinn multifunktionstång | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Tipsa oss och vinn multifunktionstång
Vill du vinna en bra tång? Skicka in ditt fisketips till Fiskejournalen.

Vill du vinna en bra tång? Skicka in ditt fisketips till Fiskejournalen.

Ni missar väl inte Fisketipset? I varje nummer av Fiskejournalen delar läsare med sig av tips som gör fisket roligare, billigare och effektivare. Skicka in ditt tips redan i dag. Blir det publicerat belönas du med en Berkley multifunktionstång.
Avdelningen Fisketipset är och har varit ett mycket populärt inslag i tidningen under många år. De bästa tipsen publiceras i Fiskejournalen.  Har du kanske en lösning på ett problem som vi andra fortfarande brottas med? Tveka inte att skicka in det till Fisketipset.
Publicerat tips belönas med en Berkley multifunktionstång (värde 499 kr) från ABU.
Sänd ditt tips med foto eller ritning till: Fiskejournalen, Box 3067, 443 03 Stenkullen, alternativt skicka ditt tips med webbformuläret här på webbsidan.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta