Tjejfiskets dag 15 juni

Tjejfiskets dag arrangeras på minst 15 olika orter. (Foto: Bengt Olsson)

Sportfiskarnas projekt Fisqe, i samarbete med fiskeklubbar och Studiefrämjandet, står bakom olika fiskeaktiviteter för tjejer – från Sjulsmark i norr till Sjöbo i söder. 15 juni arrangeras tjejfiskeaktiviteter i hela landet för fiskesugna tjejer i alla åldrar.
– Fiske är en aktiv och spännande friluftsuppaktivitet som alla kvinnor kan delta i. Vi har fantastiska fiskemöjligheter i hela landet och med lite tålamod kan man exempelvis även fånga sin egen abborrmiddag, berättar Siv Jansson, ansvarig för projektet Fisqe, Sportfiskarna satsning på kvinnors fiske.
Fiskeintresset ökar bland kvinnor i alla åldrar. Men kvinnor utgör fortfarande en mindre del av Sportfiskarnas medlemmar. Sportfiskarna satsar nu därför på långsiktig verksamhet för att introducera fler kvinnor till sportfiske. Tjejfiskets dag är en landsomfattande aktivitet för att öka fokus på kvinnors fiske. I dagsläget kommer det att hållas minst 15 tjejfiskeaktiviteter på olika orter den 15 juni.
– Arrangemangen är öppna för alla kvinnor och syftet är att få fler att prova på och upptäcka vilken fantastisk fritidssysselsättning fiske är. Många kvinnor brukar bli rejält intresserade och utvecklas till mycket duktiga fiskare. Fiske passar även utmärkt som en familjeaktivitet, kommenterar Siv Jansson.
För fiskeintresserade kvinnor finns även fiskeklubben Fjällorna, en rikstäckande sportfiskeklubb för tjejer och kvinnor. Fjällorna arrangerar träffar, kurser och fiskeaktiviteter i hela Sverige. Idag finns 10 lokalavdelningar som arrangerar lokala aktiviteter för kvinnor. Som medlem i Fjällorna blir man även medlem i Sportfiskarna.
Fiskeaktiviteter arrangeras 15 juni på följande orter:
BOLLNÄS
EKSJÖ
GÖTEBORG
HANDEN
HÄLLESJÖ
KATRINEHOLM
KVIDINGE / KLIPPAN
MUNSÖ
NORRKÖPING
NORRSUNDET
RAGUNDA
SJULSMARK
SJÖBO/BJÖRKA
SUNDSVALL
ÅMOTSBRUK
Läs mer här om alla tjejfisken på aktivitetssidan som uppdateras kontinuerligt fram till 15 juni.

Annons
AKTUELLT

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...