[/caption] " /> Tjejfiskets dag 15 juni | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Tjejfiskets dag 15 juni

Tjejfiskets dag arrangeras på minst 15 olika orter. (Foto: Bengt Olsson)

Sportfiskarnas projekt Fisqe, i samarbete med fiskeklubbar och Studiefrämjandet, står bakom olika fiskeaktiviteter för tjejer – från Sjulsmark i norr till Sjöbo i söder. 15 juni arrangeras tjejfiskeaktiviteter i hela landet för fiskesugna tjejer i alla åldrar.
– Fiske är en aktiv och spännande friluftsuppaktivitet som alla kvinnor kan delta i. Vi har fantastiska fiskemöjligheter i hela landet och med lite tålamod kan man exempelvis även fånga sin egen abborrmiddag, berättar Siv Jansson, ansvarig för projektet Fisqe, Sportfiskarna satsning på kvinnors fiske.
Fiskeintresset ökar bland kvinnor i alla åldrar. Men kvinnor utgör fortfarande en mindre del av Sportfiskarnas medlemmar. Sportfiskarna satsar nu därför på långsiktig verksamhet för att introducera fler kvinnor till sportfiske. Tjejfiskets dag är en landsomfattande aktivitet för att öka fokus på kvinnors fiske. I dagsläget kommer det att hållas minst 15 tjejfiskeaktiviteter på olika orter den 15 juni.

– Arrangemangen är öppna för alla kvinnor och syftet är att få fler att prova på och upptäcka vilken fantastisk fritidssysselsättning fiske är. Många kvinnor brukar bli rejält intresserade och utvecklas till mycket duktiga fiskare. Fiske passar även utmärkt som en familjeaktivitet, kommenterar Siv Jansson.
För fiskeintresserade kvinnor finns även fiskeklubben Fjällorna, en rikstäckande sportfiskeklubb för tjejer och kvinnor. Fjällorna arrangerar träffar, kurser och fiskeaktiviteter i hela Sverige. Idag finns 10 lokalavdelningar som arrangerar lokala aktiviteter för kvinnor. Som medlem i Fjällorna blir man även medlem i Sportfiskarna.
Fiskeaktiviteter arrangeras 15 juni på följande orter:
BOLLNÄS
EKSJÖ
GÖTEBORG
HANDEN
HÄLLESJÖ
KATRINEHOLM
KVIDINGE / KLIPPAN
MUNSÖ
NORRKÖPING
NORRSUNDET
RAGUNDA
SJULSMARK
SJÖBO/BJÖRKA
SUNDSVALL
ÅMOTSBRUK
Läs mer här om alla tjejfisken på aktivitetssidan som uppdateras kontinuerligt fram till 15 juni.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta