[/caption] " /> Tjejfiskets dag 15 juni | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Tjejfiskets dag 15 juni

Tjejfiskets dag arrangeras på minst 15 olika orter. (Foto: Bengt Olsson)

Sportfiskarnas projekt Fisqe, i samarbete med fiskeklubbar och Studiefrämjandet, står bakom olika fiskeaktiviteter för tjejer – från Sjulsmark i norr till Sjöbo i söder. 15 juni arrangeras tjejfiskeaktiviteter i hela landet för fiskesugna tjejer i alla åldrar.
– Fiske är en aktiv och spännande friluftsuppaktivitet som alla kvinnor kan delta i. Vi har fantastiska fiskemöjligheter i hela landet och med lite tålamod kan man exempelvis även fånga sin egen abborrmiddag, berättar Siv Jansson, ansvarig för projektet Fisqe, Sportfiskarna satsning på kvinnors fiske.
Fiskeintresset ökar bland kvinnor i alla åldrar. Men kvinnor utgör fortfarande en mindre del av Sportfiskarnas medlemmar. Sportfiskarna satsar nu därför på långsiktig verksamhet för att introducera fler kvinnor till sportfiske. Tjejfiskets dag är en landsomfattande aktivitet för att öka fokus på kvinnors fiske. I dagsläget kommer det att hållas minst 15 tjejfiskeaktiviteter på olika orter den 15 juni.

– Arrangemangen är öppna för alla kvinnor och syftet är att få fler att prova på och upptäcka vilken fantastisk fritidssysselsättning fiske är. Många kvinnor brukar bli rejält intresserade och utvecklas till mycket duktiga fiskare. Fiske passar även utmärkt som en familjeaktivitet, kommenterar Siv Jansson.
För fiskeintresserade kvinnor finns även fiskeklubben Fjällorna, en rikstäckande sportfiskeklubb för tjejer och kvinnor. Fjällorna arrangerar träffar, kurser och fiskeaktiviteter i hela Sverige. Idag finns 10 lokalavdelningar som arrangerar lokala aktiviteter för kvinnor. Som medlem i Fjällorna blir man även medlem i Sportfiskarna.
Fiskeaktiviteter arrangeras 15 juni på följande orter:
BOLLNÄS
EKSJÖ
GÖTEBORG
HANDEN
HÄLLESJÖ
KATRINEHOLM
KVIDINGE / KLIPPAN
MUNSÖ
NORRKÖPING
NORRSUNDET
RAGUNDA
SJULSMARK
SJÖBO/BJÖRKA
SUNDSVALL
ÅMOTSBRUK
Läs mer här om alla tjejfisken på aktivitetssidan som uppdateras kontinuerligt fram till 15 juni.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta