15 juni är det Tjejfiskets dag. (Foto: Bengt Olsson) 15 juni är det Tjejfiskets dag. (Foto: Bengt Olsson)[/caption] " /> Tjejfiskets dag på söndag | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Tjejfiskets dag på söndag
15 juni är det Tjejfiskets dag. (Foto: Bengt Olsson)

15 juni är det Tjejfiskets dag. (Foto: Bengt Olsson)

Sportfiskarna: På söndag den 15 juni anordnar fiskeklubben Fjällorna fiskeaktiviteter runt om i landet.
– Arrangemangen är öppna för alla kvinnor och syftet är att få fler att prova på och upptäcka vilken fantastisk fritidssysselsättning fiske är. Många kvinnor brukar bli rejält intresserade och utvecklas till mycket duktiga fiskare. Fiske passar även utmärkt som en familjeaktivitet, säger Siv Jansson ordförande i Fjällorna.
Fjällorna är en rikstäckande sportfiskeklubb för tjejer och kvinnor. Fjällorna arbetar för att få fler kvinnor att börja fiska och är ett nätverk där fiskeintresserade kvinnor kan hitta nya fiskekompisar. Fjällorna arrangerar träffar, kurser och fiskeaktiviteter i hela Sverige. Som medlem i Fjällorna blir man även medlem i Sportfiskarna.
Information om de olika aktiviteterna15 juni uppdateras fortlöpande på Fjällornas hemsida: www.fjallorna.se

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta