Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Tjock Grand Slam-borre

Torbjörn Gustavsson från Uddevalla metade gädda och abborre när ett fint exemplar av den senare arten klev på.
– Fajten var ganska kort och fisken simmar självklart vidare i sjön, säger Torbjörn.
Sjön heter Vassbottnen och agnet var mört, med andra ord upplagt för stor abborre. Torbjörns välgödda abborre på 1160 gram kvalar givetvis in i Grand Slam Cup och kniper med knapp marginal ledningen i abborre-klassen från Filip Henriksson.
Morgan Fihn

En metad abborre från Vassbottnen öppnade dörren till Grand Slam Cup för Torbjörn Gustavsson, Uddevalla.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta