Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Tjockis från Kalmarsund

Den här mycket välfödda damen bor i Kalmarsund, där hon förhoppningsvis fortfarande simmar omkring, efter att Christofer Casswall haft henne uppe för lite porträttfotografering.
Christofer, som bor i Växjö, berättar att fiskekompisen och han var eniga om att dom skulle fiska – men inte riktigt kunde bestämma var. Så småningom bestämde dom sig i alla fall för att åka till Kalmarsund.
Redan i andra kastet landades en gädda, men sedan blev det dött.
”Efter lite korvgrillning hittade vi ett ställe där vinden låg på, som gav fisk på fisk”, berättar Christofer. Det var inga dåliga pjäser med flera stycken i vikter kring och över fem kilo.
Framåt kvällen upptäckte Christofer plötsligt att flötet var borta, mothugget satt och till slut kunde han landa en 108 centimeter lång och 12,1 kilo tung gädda. En riktig tjockis med andra ord som snabbt fick friheten åter för att kunna fortsätta med leken.
Nytt personbästa för Christofer och ett fint bidrag till 100-klubben.
Svenne Andersson

Christofer håller försiktigt den mycket tjocka och välfödda gäddan som snart får simma tillbaka i det blöta.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta