Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Tjockis från Kalmarsund

Den här mycket välfödda damen bor i Kalmarsund, där hon förhoppningsvis fortfarande simmar omkring, efter att Christofer Casswall haft henne uppe för lite porträttfotografering.
Christofer, som bor i Växjö, berättar att fiskekompisen och han var eniga om att dom skulle fiska – men inte riktigt kunde bestämma var. Så småningom bestämde dom sig i alla fall för att åka till Kalmarsund.
Redan i andra kastet landades en gädda, men sedan blev det dött.
”Efter lite korvgrillning hittade vi ett ställe där vinden låg på, som gav fisk på fisk”, berättar Christofer. Det var inga dåliga pjäser med flera stycken i vikter kring och över fem kilo.
Framåt kvällen upptäckte Christofer plötsligt att flötet var borta, mothugget satt och till slut kunde han landa en 108 centimeter lång och 12,1 kilo tung gädda. En riktig tjockis med andra ord som snabbt fick friheten åter för att kunna fortsätta med leken.
Nytt personbästa för Christofer och ett fint bidrag till 100-klubben.
Svenne Andersson

Christofer håller försiktigt den mycket tjocka och välfödda gäddan som snart får simma tillbaka i det blöta.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta