Tjuvfiske med nät efter havsöring Om ni misstänker tjuvfiske – ta kontakt med tillsyningsman för det område ni befinner er. (Foto: Anders Nicander)[/caption] " /> Tjuvfiskade havsöring – åkte fast | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Tjuvfiskade havsöring – åkte fast
Tjuvfiske med nät efter havsöring

Om ni misstänker tjuvfiske – ta kontakt med tillsyningsman för det område ni befinner er. (Foto: Anders Nicander)

Två män åkte fast när de tjuvfiskade utanför Björkö i Göteborgs skärgård i lördags. De fiskade havsöring med garn, trots förbud.
Det var i lördags morse som Kustbevakningen ertappade två privatfiskare när de fiskade havsöring mellan Björkö och Tumlehed i Torslanda, Göteborg. De båda fiskarna hade satt ut garn och enligt Gp.se hade de fångat havsöring. Arten är fredad fram till den 1 april och männen är nu polisanmälda för olovligt fiske enligt fiskerilagstiftningen.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta