Tjuvfiske med nät efter havsöring[/caption] " /> Tjuvfiskade havsöring med nät | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Tjuvfiskade med nät
Tjuvfiske med nät efter havsöring

Om ni misstänker tjuvfiske – ta kontakt med tillsyningsman för det område ni befinner er. (Foto: Anders Nicander)

Under gårdagen fick ett par flugfiskare i Göteborgsområdet fullt upp med fiske utav det tråkigare slaget. De hamnade mitt i en vik med tjuvfiskande nät som effektivt spärrade av den grunda viken.
Innan 1 maj får inga nät ligga innanför tremeterskurvan, men trots detta låg fem nät på grunt vatten i en havsvik utanför Göteborg. De båda flugfiskarna hanterade situationen på ett föredömligt sätt och började med att ringa en tillsyningsman. När denne väl var på plats och tjuvfiske kunde konstateras hjälpte de sedan till med att bogsera in samtliga nät med hjälp av sina flytringar.
Totalt räddades 10-12 sikar i bra storlek samt 5-6 öringar mellan 25-50cm. Den största öringen mätte 57 centimeter lång och smällfet – och vägde minst två kilo. Den var tyvärr redan död och kunde inte återutsättas.
Om ni misstänker tjuvfiske – ta kontakt med tillsyningsman för det område ni befinner er. Länsstyrelsen hjälper er med kontakt till rätt person.
Läs mer om tjuvfiske.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta