Kalvsjön utanför Värnamo är känt som ett högklassigt sportfiskevatten. Tre män kunde inte hålla sig från att fiska där förra veckan – trots att det är fiskeförbud från september månad till mitten av maj. " />
Annons
Tjuvfiskande gäng ville inte identifiera sig | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 månader sedan Sverige Anders Lundin
Regnbågen kalasar gärna på fjädermygg. Foto: Johan Klingberg
Tjuvfiskande gäng ville inte identifiera sig

Kalvsjön utanför Värnamo är känt som ett högklassigt sportfiskevatten. Tre män kunde inte hålla sig från att fiska där förra veckan – trots att det är fiskeförbud från september månad till mitten av maj.

Det var fisketillsyningsmän som bevittnade hur tre personer fiskade under förbudstiden i södra delen av sjön. De aktuella personerna vägrade dock inledningsvis identifiera sig på begäran, men efter en stund kunde man få fram personuppgifter på två av personerna, uppger Värnamo.nu.

De hade redan hunnit få upp en del fisk, och Värnamo sportfiskeklubb har gjort en polisanmälan där de kräver skadestånd för de fiskar som tagits upp. Även fiskeutrustningen togs i beslag och lämnades senare in till polisen. Nu väntar troligtvis skadestånd och att fiskeredskapen anses förverkade.

Läs om den hittills största abborren 2020:

Etta på svensktoppen i år – ”fotografen” fick sin drömfisk

 

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En polis och hans kamrater åtalas för att ha flugfiskat på en kvoterad sträcka. Foto: Samantha Deleo
Polis åtalad för tjuvfiske på specialsträcka i fjällen

Även solen har sina fläckar. Det kan vi konstatera efter händelsen i Kirunafjällen, där en polis togs på bar gärning för tjuvfiske.

Flera medier rapporterar om fallet där tre män åtalas för att ha flugfiskat utan giltigt tillstånd under en årlig fiskeresa i Kiruna i somras. En av männen var alltså en polis.
Det var två uppsyningsmän som fick syn på sällskapet, när de patrullerade över Välijåkkå i Kiruna kommun. Männen togs på bar gärning när de fiskade i en kvoterad sträcka, där det krävs specialtillstånd för att få fiska.

Männen nekar till brott, men medger att de inte haft rätt tillstånd. Polisen ska ha sagt i förhör att de varit noga med att fiska på rätt sida om kvoteringsgränsen. Det hela blir nu ett fall för rättsväsendet att ta ställning till.

Du kanske även gillar detta