Kalvsjön utanför Värnamo är känt som ett högklassigt sportfiskevatten. Tre män kunde inte hålla sig från att fiska där förra veckan – trots att det är fiskeförbud från september månad till mitten av maj. " />
Annons
Tjuvfiskande gäng ville inte identifiera sig | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 månader sedan Sverige Anders Lundin
Regnbågen kalasar gärna på fjädermygg. Foto: Johan Klingberg
Tjuvfiskande gäng ville inte identifiera sig

Kalvsjön utanför Värnamo är känt som ett högklassigt sportfiskevatten. Tre män kunde inte hålla sig från att fiska där förra veckan – trots att det är fiskeförbud från september månad till mitten av maj.

Det var fisketillsyningsmän som bevittnade hur tre personer fiskade under förbudstiden i södra delen av sjön. De aktuella personerna vägrade dock inledningsvis identifiera sig på begäran, men efter en stund kunde man få fram personuppgifter på två av personerna, uppger Värnamo.nu.

De hade redan hunnit få upp en del fisk, och Värnamo sportfiskeklubb har gjort en polisanmälan där de kräver skadestånd för de fiskar som tagits upp. Även fiskeutrustningen togs i beslag och lämnades senare in till polisen. Nu väntar troligtvis skadestånd och att fiskeredskapen anses förverkade.

Läs om den hittills största abborren 2020:

Etta på svensktoppen i år – ”fotografen” fick sin drömfisk

 

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Joakim Larsson i Team Darwin drillar en stor tonfisk. Foto: Fredrik Aremyr
Vilda och tunga – se filmen när det drillas tonfisk!

Närmare 100 tonfiskar mellan Sverige och Danmark märktes under årets tonfiske – och för några av landets sportfiskare var det årets givna höjdpunkt. Här nedan kan ni se när svenska Team Darwin drillar giganter.

Fiskejournalen har i flera artiklar uppmärksammat tonfisket utanför svenska västkusten, där bland annat vår medarbetare Martin Falklind varit med i hetluften, i syfte att få häftiga filmklipp. Några som redan nu hunnit klippa ihop lite material, och gärna delar med sig av det, är gänget i Team Darwin.

En gigant landas för märkning. Foto: Fredrik Aremyr

Med hela elva tonfiskar levererade till märkning de senaste fyra åren så börjar de få en viss rutin. De spelade alltså in äventyret, där bland annat Joakim Larsson får äran att drilla två giganter.
– De är hårda, vilket också syns på filmen. Det krävs riktigt grov utrustning för att få upp dem fort, intygar Joakim Larsson, som vill att fler svenska sportfiskare ska få uppleva samma sak.
– Jag hoppas att den kraftiga ökningen av tonfiskpopulationen är bestående, och att Sverige så småningom kan få möjligheter till ett kontrollerat sportfiske efter tonfisk, primärt på catch-and-release basis.

Tills dess får alla ni andra låta er inspireras av detta i stället:

Du kanske även gillar detta