[/caption] " /> Tjuvfiskare dömda | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Tjuvfiskare dömda

Några få tjuvfiskare förstör för väldigt många. (Foto: Markus Lundgren)

Sportfiskarna:
Två tjuvfiskare har dömts till böter för brott mot fiskelagen och ska dessutom betala skadestånd till Sportfiskarnas regionkontor i Göteborg.

Tjuvfiskarna ertappades med att fiska utan fiskekort i en av Sportfiskarnas sjöar norr om Göteborg. Förutom att fiskekort saknades hade man dessutom tagit upp två regnbågar. Tjuvfisket ansågs uppsåtligt, enligt kammaråklagare James von Reis på Åklagarmyndigheten i Göteborg.
Utöver dagsböter på 9000kr och en avgift på 500kr till Brottsofferfonden har Sportfiskarna begärt skadestånd från en av tjuvfiskarna. Kammaråklagaren utfärdade därför ett strafföreläggande som binder gärningsmannen att betala 1000kr till Sportfiskarna.
– Det är viktigt att den här typen av uppsåtliga brott beivras och vi kommer att skärpa tillsynen ytterligare i våra vatten framöver, säger Sportfiskarnas regionchef Per-Erik Jacobsen.
www.sportfiskarna.se

Relaterad nyhet från din region
46 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Båtmässan ersätts av en digital variant. Foto: Maximilian Weisbecker
Besked: Populära Båtmässan ersätts av digital Båtvecka

Nu har det väntade beskedet kommit. Liksom Sportfiskemässan tvingas även Båtmässan i Göteborg ställas in, åtminstone som fysisk mötesplats. Den ersätt dock av en digital variant, dessutom under en hel vecka.

Båtmässan i Göteborg, som brukar locka närmare 60 000 besökare, skulle ha firat 62 år detta år. Liksom många andra arrangemang så tvingas man dock ställa in, på grund av risken för smittspridning av Covid 19.
Lösningen blir i stället en coronasäker variant, alltså en digital variant som pågår mellan 5 och 14 februari.

Över 25 företag har redan anmält sitt deltagande, och de kommer att visa upp sitt utbud genom såväl digitala utställningar som privata visningar.
Arrangörerna hälsar att det inom kort dyker en kalender på deras hemsida, där de olika aktiviteterna presenteras. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta