" /> Tjuvfiskare ertappades – blev av med fångst och utrustning | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Polisen i Finspång beslagtog både fiskeutrustning och gös. Bild: Polisen
Tjuvfiskare ertappades - blev av med fångst och utrustning

När polisen i Finspång fick ett telefontips om tjuvfiske gav de sig ut direkt. På platsen ertappades en hel grupp med krokarna i vattnet och all fångst och utrustning beslagtogs.

På den aktuella platsen har tjuvfiske förekommit tidigare så visst var polisen förberedda på ett tillslag. Men att alla skulle tas på bar gärning kunde de förstås inte räkna med. Pappersarbetet som följde och omhändertagandet av all utrustning och fångst tog flera timmar i anspråk.

– Om du ska ut och fiska så kolla på förhand vad som krävs på platsen gällande fiskeförbud och fiskekort, hälsar polisen via sin Facebooksida.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta