Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Tjuvfiskare håvade öring

Två tjuvfiskare håvade upp minst fem-sex öringar ur Rörums norra å – innan de blev upptäckta och flydde från platsen, uppger Ystads Allehanda.
Den storvuxna havsöringen på Österlenkusten leker i förbluffande små vattendrag. Ett av dem är Rörums norra å, som är både grund och smal. De lekande havsöringarna blir därför ett lätt byte för samvetslösa individer.
Två sådana ägnade sig häromdagen åt att håva leköring. En person upptäckte vad tjuvfiskarna höll på med och hann räkna till fem-sex ganska stora havsöringar i håvgarnet. När banditerna märkte att de var upptäckta kastade de håvarna och flydde från platsen.
Eftersom havsöringen är helt fredad vid den här tiden rör det sig om olaga fiske och händelsen är polisanmäld.
Svenne Andersson

Lekvandrande havsöringar är flotta att se på, men inte mycket till matfisk. Så man kan ju undra vad tjuvfiskarna skulle ha dom till. (Foto: Martin Falklind)


Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta