Annons
Tjuvfiskare i Småland fällda | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 månader sedan Sverige Anders Holm
Öringen i Kalvsjön är åtråvärd. Foto: Mikael Persson
Tjuvfiskare i Småland fällda

Två tjuvfiskare som togs på bar gärning i småländska Kalvsjön i våras har nu blivit fällda för brott mot fiskelagen.
– Det sänder signaler, menar ordföranden i Värnamo Sportfiskeklubb.

I våras rapporterade Fiskejournalen om en incident när två tjuvfiskare togs på bar gärning vid Kalvsjön. Nu döms de två männen hemmahörande i Växjö till dagsböter, 2700 respektive 3000 kronor, och tvingas ersätta Värnamo Sportfiskeklubb för fisken de tagit upp samt även betala 800 kronor vardera till brottsofferfonden. Männens fiskeutrustning förverkades av polisen.

Mikael Persson är ordförande i Värnamo Sportfiskeklubb och var med och tog tjuvfiskarna på bar gärning. Han är nöjd med utgången.

– Jag är nöjd över domen, och det känns bra att polisen tog det på allvar. Det har varit mycket snack att det inte händer något om man tjuvfiskar, så det här bevisar att det faktiskt är något straffbart. Det sänder signaler att det inte är okej, säger Mikael Persson till Fiskejournalen.

Intresset kring att fiska i Kalvsjön utanför Värnamo har i år varit extra stort, något som också krävt extra mycket tillsyn.

– Vi har haft en väldigt hög försäljning av fiskekort och har redan sålt fler kort i år än vi gjorde under hela förra säsongen och då är det ändå höstfisket kvar. I och med att så mycket folk har fiskat i sjön så vi har fått ha ökad tillsyn, och det har varit extremt mycket problem än andra år. Det har mäskats och metats och lite av varje.

Fler sålda fiskekort innebär dock inte sämre chanser till napp.

– Det stora intresset gör att vi satt i rekordmycket fisk i år. Ju fler fiskekort vi säljer, desto mer fisk sätter vi i, berättar han och syftar på regnbågarna som kompletterar öringen i sjön.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Äntligen fick Petter Eriksson hålla i drömgösen över 10 kilo. Foto: Privat
Petters perfekta dag – fick dubbla drömgösar

Det rapporteras in flera storfiskar nu, trots att säsongen är inne i elfte timmen. Någon som hade bestämt sig för att köra ända in i kaklet var Petter Eriksson, och denna vecka kom äntligen utdelningen.

Storgös nummer 2.

Petter har jagat drömgösen under många år, och när det äntligen lossnade så blev det rena rama ketchupeffekten, alltså att allt kom på en och samma gång.
Så här berättar han om ett synnerligen lyckat fiskafänge:
– Jag fick faktiskt två drömgösar och personligt rekord två gånger på samma dag. Helt galet. Först en fisk på 9 830 gram och 94 centimeter. Jag var överlycklig med det, men det stannade inte där, konstaterar Petter.

För göskarriärens crescendo väntade bara runt hörnet – nämligen en fisk på hela 10 250 gram och 95 centimeter. Snacka om jackpot.

– Efter att ha lagt så många timmar, många mil och dåliga pass, så känns det fantastiskt att äntligen få landa målfisken som varit drivkraften i många år, rapporterar en överlycklig fångstman.
Grattis till en tidig julklapp, säger vi på Fiskejournalen.

 

Du kanske även gillar detta