Just nu:
Annons

Nyheter

7 månader sedan Sverige Anders Holm
Öringen i Kalvsjön är åtråvärd. Foto: Mikael Persson
Tjuvfiskare i Småland fällda

Två tjuvfiskare som togs på bar gärning i småländska Kalvsjön i våras har nu blivit fällda för brott mot fiskelagen.
– Det sänder signaler, menar ordföranden i Värnamo Sportfiskeklubb.

I våras rapporterade Fiskejournalen om en incident när två tjuvfiskare togs på bar gärning vid Kalvsjön. Nu döms de två männen hemmahörande i Växjö till dagsböter, 2700 respektive 3000 kronor, och tvingas ersätta Värnamo Sportfiskeklubb för fisken de tagit upp samt även betala 800 kronor vardera till brottsofferfonden. Männens fiskeutrustning förverkades av polisen.

Mikael Persson är ordförande i Värnamo Sportfiskeklubb och var med och tog tjuvfiskarna på bar gärning. Han är nöjd med utgången.

– Jag är nöjd över domen, och det känns bra att polisen tog det på allvar. Det har varit mycket snack att det inte händer något om man tjuvfiskar, så det här bevisar att det faktiskt är något straffbart. Det sänder signaler att det inte är okej, säger Mikael Persson till Fiskejournalen.

Intresset kring att fiska i Kalvsjön utanför Värnamo har i år varit extra stort, något som också krävt extra mycket tillsyn.

– Vi har haft en väldigt hög försäljning av fiskekort och har redan sålt fler kort i år än vi gjorde under hela förra säsongen och då är det ändå höstfisket kvar. I och med att så mycket folk har fiskat i sjön så vi har fått ha ökad tillsyn, och det har varit extremt mycket problem än andra år. Det har mäskats och metats och lite av varje.

Fler sålda fiskekort innebär dock inte sämre chanser till napp.

– Det stora intresset gör att vi satt i rekordmycket fisk i år. Ju fler fiskekort vi säljer, desto mer fisk sätter vi i, berättar han och syftar på regnbågarna som kompletterar öringen i sjön.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta