Toby gav Recordfisk-regnbåge

Ove Anderssons sju kilo tunga regnbåge från Nävsjön i Södermanland gick knappt ner i håven.

Ove Andersson rodde drag med skeddraget Toby släpande bakom båten. Detta visade sig vara rätt taktik då en grov regnbåge högg våldamt och bjöd upp till en rolig fajt. Nu anmäler Ove sin fångst till Recordfisken – och får ett gratis bete från Abu.
Under hösten brukar medelvikten på anmälda fiskar i tävlingen Recordfisken ta ett kliv uppåt och så sker även i år. Ove Andersson från Hälleforsnäs vill gärna bidra till den höga medelvikten och anmäler nu en riktigt grov regnbåge. Den högg på skeddraget Toby och kunde till slut vägas till sju kilo, guldnivå i Recordfisken.
Fångstmetoden var den gamla klassiska dragrodden och fisken bjöd upp till en rolig fajt innan den kunde håvas.
– Den gjorde ett par riktigt grova pumpningar och sedan kom två fina hopp, säger Ove i sin anmälan.
Som alla andra godkända anmälningar så genererar fångsten ett gratis bete från Abu, detta tillsammans med ett PDF-diplom att pryda väggen med.
Läs mer om tävlingen Recordfisken här.
I Fiskejournalen nummer 12 hittar du en artikel med heta flugtips för regnbåge. I butik 19/11.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...