[/caption] " /> Toby gav Recordfisk-regnbåge | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Toby gav Recordfisk-regnbåge

Ove Anderssons sju kilo tunga regnbåge från Nävsjön i Södermanland gick knappt ner i håven.

Ove Andersson rodde drag med skeddraget Toby släpande bakom båten. Detta visade sig vara rätt taktik då en grov regnbåge högg våldamt och bjöd upp till en rolig fajt. Nu anmäler Ove sin fångst till Recordfisken – och får ett gratis bete från Abu.
Under hösten brukar medelvikten på anmälda fiskar i tävlingen Recordfisken ta ett kliv uppåt och så sker även i år. Ove Andersson från Hälleforsnäs vill gärna bidra till den höga medelvikten och anmäler nu en riktigt grov regnbåge. Den högg på skeddraget Toby och kunde till slut vägas till sju kilo, guldnivå i Recordfisken.
Fångstmetoden var den gamla klassiska dragrodden och fisken bjöd upp till en rolig fajt innan den kunde håvas.
– Den gjorde ett par riktigt grova pumpningar och sedan kom två fina hopp, säger Ove i sin anmälan.
Som alla andra godkända anmälningar så genererar fångsten ett gratis bete från Abu, detta tillsammans med ett PDF-diplom att pryda väggen med.
Läs mer om tävlingen Recordfisken här.
I Fiskejournalen nummer 12 hittar du en artikel med heta flugtips för regnbåge. I butik 19/11.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta