" /> Tolvåring fick långa på 31 kilo | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Drömhugg. Tolvåriga Mads fick kämpa hårt när en storlånga svalde betet nere i Trondehimsfjordens djup. Bild: Erik Bennetzen
Tolvåring fick långa på 31 kilo

För Mads Bennetzen är det fiske som gäller och drömmen om storfisk förde honom till Trondheimsfjorden, där han fick följa med ut på långafiske. Och det gick ju rätt bra. Efter en stenhård kamp kunde han väga in en mäktig fisk på hela 31 kilo!

Mads och hans far Erik prickade verkligen in rätt helg för att att ge sig ut på Trondeheimsfjorden. Himlen var klarblå och ytan blank – och viktigast av allt – storfisken var på hugget!

Mads fiskagnade krok fick ett bryskt uppvaktande på 200 meters djup och en enorm tyngd skvallrade om en drömfisk.

Kampen blev hård och pappa Erik filmade finalen.

Längden överträffade Mads egen och vågen stannade på 31 kilo.

Därmed var det inget snack om vem som var familjens storfiskare för dagen!

Foto: Privat

Hans Hällman  

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta