Så långt ifrån ett litet nätt torrflugfiske man kan komma. Ut med flugan i ett måsdyk och så smäller tonfiskarna på! " /> Tonfisk på torrfluga | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Maria Ålander
Tonfisk på torrfluga innebär tuffa tag och förutsätter rejäla spön och rullar.
Tonfisk på torrfluga

Så långt ifrån ett litet nätt torrflugfiske man kan komma. Ut med flugan i ett måsdyk och så smäller tonfiskarna på!
Ricardo Radice och Marco Vigano har gjort en både snygg och adrenalinstinn liten film där ett gäng killar fiskar efter gulfenad tonfisk och rainbow runner med flugspön av den grövre klassen. Vi vet inte var de håller hus någon stans i världen, men fräckt ät det!

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Bäckrödingen har spridit sig i norrländska vatten. Foto: Alex Smith
Håll utkik efter bäckröding, kräftor och invasiva växter

Att det är förbjudet att plantera ut främmande arter i svenska vatten har förhoppningsvis de flesta sportfiskare koll på. Nu kan du hjälpa myndigheterna att rapportera in invasiva företeelser.

Det är Länsstyrelsen i Jämtland som uppmanar sportfiskare och andra naturnjutare att spana efter främmande arter. De har nämligen fått extra medel från Havs- och vattenmyndigheten för att öka ambitionsnivån i arbetet med invasiva arter.

Den mest spridda främmande arten i jämtländska vatten är den nordamerikanska bäckrödingen, som vållar bekymmer för öringen och den övriga naturliga faunan. En annan ökänd främling är signalkräftan, som kan bära på kräftpest utan att dö ut av den, med risk för att den medför att flodkräftan utrotas.

Länsstyrelsen kommer även att börja inventera främmande vattenväxter. Detta har de inte gjort så mycket tidigare, och där finns antagligen ett mörkertal.
Hör gärna av er till dem med tips på förekomster av främmande arter i Jämtlands läns vatten. Mail: anders.rydeborg@lansstyrelsen.se

Du kanske även gillar detta