Fiskejournalens webb-TV har sedan starten 2007 roat sportfiskare över hela Norden. Bara under tiden vi legat på Youtube har vi levererat långt över sex miljoner visade fiskefilm-minuter. Många av de filmerna som är mest populära är filmerna som lär ut något, filmerna som gör dig till en bättre fiskare. " /> Top-5 på Fiskejournalens webb-tv | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Mathias Arnham
Fiskejournalen bjuder på hundratals timmar fiskefilm. Gör som 6000 andra och prenumerera på Fiskejournalens Webb-TV.
Top-5 på Fiskejournalens webb-tv

Fiskejournalens webb-TV har sedan starten 2007 roat sportfiskare över hela Norden. Bara under tiden vi legat på Youtube har vi levererat långt över sex miljoner visade fiskefilm-minuter. Många av de filmerna som är mest populära är filmerna som lär ut något, filmerna som gör dig till en bättre fiskare.
Det har hänt mycket sedan Fiskejournalen började strömma rörliga bilder till sportfiskefolket. För åtta år sedan lade vi upp våra första filmer under namnet ”FJ-TV”, dessa blev snabbt populära bland både naturälskare och sportfiskare. Med tiden har Fiskejournalens webb-tv vuxit och blivit en av de största Youtubekanalerna för svensk sportfiskefilm.

Nu har vi över 6000 prenumeranter som tillsammans med övriga tittare sett våra filmer 2,5 miljoner gånger.

Här nedan kan du se vilka filmer som lockat till flest visningar. Här har ni Fiskejournalen webb-TV top-5.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta