Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Torrfluga i Mörrumsån

Är du intresserad av att fiska lax med torrfluga? Då ska du åka till Mörrumsån den 23 maj – där en av Kanadas skickligaste laxguider, Bill Bryden, visar hur man bär sig åt.
Fiske efter lax och öring handlar ofta om sjunklinor och tunga tuber – men visst kan man få laxfiskarna att stiga till ytan efter en torrfluga. Detta ska bevisas av Bill Bryden när han gästar Mörrumsån.
Bryden kommer att ge en föreläsning i ämnet och sedan kommer han och hans grupp av fiskare att testa praktiskt fiske under några dagar. Fiskmästare Percy Assarsson har gett specialtillstånd till uppströmsfisket, som annars är förbjudet inom Kronolaxfiskets område i Mörrumsån.
Bakom evenemanget ligger Bringséns Sportfiske och Mörrums Kronolaxfiske.
Svenne Andersson

Visst kan man lura en lax att hugga på en torrfluga... (Foto: Jesper Fohrmann)

Visst kan man lura en lax att hugga på en torrfluga... (Foto: Jesper Fohrmann)

Relaterad nyhet från din region
50 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta