[/caption] " /> Torrläggning blir hovrättssak | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Torrläggning blir hovrättssak

Gävle tingsrätt menade att personalen på Nilssons Kraft i flera fall handlat med ”likgiltighetsuppsåt”. Trots att personalen var medveten om skador på miljön och vad tillstånden krävde, gjordes inget åt situationen. Nu överklagar man domen till hovrätten. (Foto: Göran Johansson)

Nilssons kraft har tidigare fällts för miljöbrott i tingsrätten. Man fick då en företagsbot på 450 000 kronor. Enligt tidningen Gävle dagblad överklagar företaget nu till hovrätten.
Torrläggningen av Gavleån den 12 juli 2010 blir nu ett fall för hovrätten. Det var när Nilssons kraft, trots att vattenföringen i ån var för låg, körde Strömsborgs kraftverk man blev åtalad och fälld i tingsrätten. En företagsbot på 450 000 klubbades, men nu väljer Nilssons kraft att överklaga till hovrätten för nedre Norrland som beviljat prövningstillstånd. Tidpunkten för rättegången är ännu inte fastställt.
Fiskejournalen kommer att rapportera när dom fallit.
Läs tidigare notiser om Nilssons kraft.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta