[/caption] " /> Träffa Sportfiskarna på helgens Fritids- och Vildmarksmässa | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Träffa Sportfiskarna på helgens Fritids- och Vildmarksmässa

I Sportfiskarnas monter kan du bland annat diskutera havsöring och biotopvård. (Foto: Markus Lundgren)

Sportfiskarna:
Nu till helgen kan du prata med Sportfiskarna på den stora Fritids- och Vildmarksmässan i Göteborg.
Mässan, som är helt ny i sin utformning, går av stapeln vid flygplansmuseumet Aeroseum intill Säve flygplats. På mässan kan du bland annat testa på helikopterflygning, armborstskytte, bergsklättring, ridning och fyrhjulingar. I mässan ingår även Göteborgs Vapenmässa.
Sportfiskarna finns på plats och erbjuder regnbågsfiske för barn och ungdomar. Intill regnbågsdammen har vi en monter där vi bland annat informerar om pågående fiske- och vattenvårdsprojekt, delar ut informationsmaterial, säljer våra populära böcker kring ekologisk fiskevård till bra priser och berättar om vår satsning på ungdomsfrågor.

Mässans öppettider:
Lördag  9.30-18
Söndag  10-16
Mer information om mässan:
www.frivi.se

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta