[/caption] " /> Tranås Energi och Älvräddarna bjuder på fisketur | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Tranås Energi bjuder på fisketur

Mikael Lindström från Skövde och Jimmy Anderberg från Genarp vann frågesporten på Sportfiskemässan – och får åka på fisketur med fiskeguiden Kristian Keskitalo. (Foto: Morgan Fihn)

Älvräddarna:
Tranås Energi har tidigare fått diplom av Älvräddarna för sitt sätt att sköta sin egen vattenkraft. På Sportfiskemässan hade de två organisationerna ett samarbete, där de som tecknade elabonnemang hos Tranås bjöds på ett medlemskap hos Älvräddarna. Samtidigt kunde man i båda montrarna vara med på en frågesport och nu har vinnarna lottats fram bland de rätta svaren.

Totalt fick Tranås Energi in 219 tävlingsbidrag varav 31 bidrag hade alla rätt på frågorna. Det var fyra frågor om Tranås och fiskar, samt fyra om vattenkraft.

– Vi tycker det var ett roligt samarbete med Tranås och förhoppningsvis vet lite fler människor hur den svenska vattenkraften tar hänsyn idag, det vill säga knappt alls. Ett av två undantag när det gäller hänsyn till fiskar som vi kan rekommendera är just Tranås Energi, säger Christer Borg, Älvräddarna.
Vinnare i tävlingen var Mikael Lindström från Skövde och Jimmy Anderberg från Genarp. De får fiska med fiskeguiden Kristian Keskitalo på Sommen den 15 juni i år.
www.alvraddarna.se

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta