Mårten Ekström med 14.86 kg fördelade på 127 cm gädda. Mårten Ekström från Team Gälgrepp med 14.86 kg fördelade på 127 cm gädda.[/caption] " /> Tre fina Värmlands-gäddor | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Tre fina Värmlands-gäddor
Mårten Ekström med 14.86 kg fördelade på 127 cm gädda.

Mårten Ekström från Team Gälgrepp med 14.86 kg fördelade på 127 cm gädda.

Januari-februari är gäddornas och ismete-teamens tid. 2015 startade med tre fina gäddor runt 15-kilos strecket. Och det verkar vara Värmland som gäller!

1. Team Gälgrepp består av ett gäng killar som går på sportfiskegymnasiet i Forshaga, Rasmus Rannestam, Mårten Ekström, Max Ringström. I januari toppade de med en 127 cm lång gädda som vägde hela 14.86 kilo. Team Gälgrepp har så klart sin egen blogg.

 

Jocke Leinonen med en gädda på 15,5 kg.

Jocke Leinonen med en gädda på 15,5 kg.

 

2. Gäng nummer två, Kim, Jocke och Daniel gav sig ut med hopp om gädda eller gös. Det var mört på kroken när grisen högg. 15,5 kilo vägde den vackert tecknade gäddan och fångstmannen var Jocke Leinonen. Läs mer på Kim Preducics blogg. 

 

Patriks 131 centimeters-gädda får inviger det nya året. Det borgar för ett grymt fiskeår.

Patriks 131 centimeters-gädda får inviger det nya året. Det borgar för ett grymt fiskeår.

3. Team Mittonen är ännu ett framgångsrikt gäddteam med egen blogg. Inte sällan ser man bilder på 100+ gäddor och fina gösar. Kronan på verket kom redan 1 jan med en 16,2 kilos gädda på 131 centimeter.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta