Ibland blir det omöjliga möjligt. Som att ta tre gäddor på ett och samma kast. Jonas Lundqvist från Järbo har bildbeviset - se filmen här på fiskejournalen.se. " /> Tre gäddor på ett kast | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Mathias Arnham
Tre gäddor på ett och samma kast - är det ens möjligt? Tydligen!
Tre gäddor på ett kast

Ibland blir det omöjliga möjligt. Som att ta tre gäddor på ett och samma kast. Jonas Lundqvist från Järbo har bildbeviset – se filmen här på fiskejournalen.se.

Fiskepolarna Jonas och Anders återvände hemåt från ett mindre lyckat fiskepass efter abborre. Jonas som fortfarande hade hoppet uppe tog några sista kast vid bryggan innan avfärd då han fick hugget som han sent kommer glömma.

Det visade sig att fisken som bitit över Jonas McRubber fick lida styggt då två andra glupska artfränder beslutade sig för ge sig in i leken.

Det visade sig att fisken som bitit över Jonas McRubber fick lida styggt då två andra glupska artfränder beslutade sig för ge sig in i leken. Anders och Jonas trodde inte sina ögon när fiskarna uppenbarade sig nedanför fötterna på dem. Anders slet upp mobilen för att säkra bildbeviset som i skrivande stund visats över 300 000 gånger på sociala medier.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Skarvbeståndet i Västra Götaland får reduceras genom skyddsjakt. Foto: Gettyimages
Fördubbling av antalet skarvbon – nu blir det jakt

Både Sportfiskarna och andra aktörer har slagit larm om skarvens tilltagande utbredning längs Västra Götalands kust. Nu kan det hela formuleras i siffror, där inventeringar visar att det skett en fördubbling av antalet skarvbon mellan 2012 och 2020.

Det är Sportfiskarna som basunerar ut resultaten från inventeringen, som SLU gjort tillsammans med erfarna ornitologer och ett flygföretag. Resultatet visar att antalet kolonier vuxit från 14 till 21, och att antalet bon vuxit från 3 000 till 6 000.
– Det kanske mest oroväckande är den stora spridningen av mellanskarv till vattendrag och inlandsvatten. Som ett av många exempel har Kungsbacka Sportfiskeklubb noterat upp till 20 jagande skarvar i Kungsbackaån och även mindre skarvgrupper som nu jagar i deras klubbsjöar flera mil inåt landet. Det är områden där vi aldrig dokumenterat skarv innan, säger Sportfiskarnas regionchef Markus Lundgren på deras hemsida.

De välkomnar också ett färskt beslut om att det nu ska tillåtas skyddsjakt på 3 000 skarvar i Västra Götalands kustvatten och kustmynnande vattendrag.
Det är Sportfiskarna själva som tillsammans med Svenska Jägareförbundet och Sveriges Fiskares Producentorganisation beviljats tillstånd för skyddsjakt på skarv.

Jakten i vattendrag motiveras i beslutet med att utvandrande laxfisksmolt behöver skyddas. Tillståndet gäller till och med den 15 februari 2024 och innebär att maximalt 3 000 skarvar får fällas.
Här kan du läsa mer.

Du kanske även gillar detta