Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Tre tappade – en återsatt

Fjärde gången gillt för Vilhelm Silkhagen. Efter tre tappade, fick han åter sätta en. (foto. Andreas Næristorp)

Vilhelm Silkhagen från Namsos, Norge, besökte Ringvassöy i hopp om att få känna tyngden från en hälleflundra. Det fick han – flera gånger om.
Vilhelm och hans vänner hade ett riktigt bra flundrafiske. De hade mycket kontakt och på kort tid tappade Vilhelm tre flundror. Därefter kom hugget som nu resulterar i en Release ´em-anmälan.
– Fisken gav en god fajt innan den fick simma vidare, berättar Vilhelm.
Flundran mättes till 121 centieter och anmälaren kan se fram emot att få havens fräckaste fiskekeps, precis som alla andra anmälare till projektet Release ´em.
Läs mer om regler och anvisningar här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta