Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Tre tappade – en återsatt

Fjärde gången gillt för Vilhelm Silkhagen. Efter tre tappade, fick han åter sätta en. (foto. Andreas Næristorp)

Vilhelm Silkhagen från Namsos, Norge, besökte Ringvassöy i hopp om att få känna tyngden från en hälleflundra. Det fick han – flera gånger om.
Vilhelm och hans vänner hade ett riktigt bra flundrafiske. De hade mycket kontakt och på kort tid tappade Vilhelm tre flundror. Därefter kom hugget som nu resulterar i en Release ´em-anmälan.
– Fisken gav en god fajt innan den fick simma vidare, berättar Vilhelm.
Flundran mättes till 121 centieter och anmälaren kan se fram emot att få havens fräckaste fiskekeps, precis som alla andra anmälare till projektet Release ´em.
Läs mer om regler och anvisningar här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta