Kalle Rosensköld är en erfaren fiskare som samlar på naturupplevelser. Men att fånga en frisimmande gädda med håv förut har han inte gjort – och det hela handlade om ett osannolikt triangeldrama. " /> Triangeldrama – se Kalles osannolika håvning av gäddan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Till slut var det jägaren som själv hamnade i håven. Foto: Kalle Rosensköld
Triangeldrama – se Kalles osannolika håvning av gäddan

Kalle Rosensköld är en erfaren fiskare som samlar på naturupplevelser. Men att fånga en frisimmande gädda med håv förut har han inte gjort – och det hela handlade om ett osannolikt triangeldrama.

Kalle berättar själv om dramat som han lyckades fånga på film:

”Fiske handlar inte bara om att fånga många eller stora fiskar, det handlar minst lika mycket om att vara närvarande med naturen och att kunna slappna av. På min sista fisketur hade jag mer fokus på just lugn och stillhet men det hände likväl intressanta saker … Jag hade precis metat upp en mört som jag förvarade i vattnet i min håv på bryggan. Efter nån minut hör jag ett plask vid håven, jag smyger dit och kikar och ser att där är en liten kilosgädda som spanat in mörten. Den lilla gäddan verkar inte alls bry sig om mig, totalt orädd, helt fokuserad på mörten. Jag går och hämtar min mobil, startar filmkameran och smyger tillbaks. Mörten är en slags fånge i håven men samtidigt, tack vara det skyddad från gäddans gap. Gäddan å andra sidan är kvar utanför, lika orädd som innan, troligen frustrerad över håvnätet som är i vägen för denna måltid. Jag funderar på om jag skulle kunna fånga gäddan i håven och försiktigt vrider jag upp håven. På en sekund förändras allt. Mörten passar på att rymma från håven och gäddan är nu fången. Ombytta roller!”

Den lilla gäddan var relativt mager och hade verkligen behövt käka den där mörten. Så Kalle släppte tillbaka den  med hopp om att den lyckas få i sig lite fisk.

– Själv är jag mest tacksam över upplevelsen, jag har fiskat i över 40 år och fascineras över att man fortfarande, gång på gång, får uppleva nya saker i vår fina natur. Detta var t ex första gången jag lyckades fånga en gädda med håv.

Följ gärna Kalles fiske på Facebook

Se filmen när Kalle fångar gäddan med håven:

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta